VERDEN FOR SINE FØTTER: I engelsk presse har Charlie blitt gitt kallenavnet "Gutten med verden for sine føtter". Foto: Chris Gleave / M.E.N Media
VERDEN FOR SINE FØTTER: I engelsk presse har Charlie blitt gitt kallenavnet "Gutten med verden for sine føtter". Foto: Chris Gleave / M.E.N MediaVis mer

- Veldig imponert, men jeg har også en ekkel smak i munnen

Lars Tjærnås er kritisk til Manchester United, som har hentet en 5-åring.

(Dagbladet): I går kom det frem at Manchester United har hentet Charlie Jackson (5) til et av sine utviklingsakademeier.

Etter at historien om Charlie sirkulerte i verdenspressen i går har det dukket opp en YouTube-video av det som angivelig skal være Charlie.

I videoen ser man det som skal være Charlie både inne og ute. Han viser en helt annen teknikk enn sine jevnaldrende. I tillegg viser han at han kan stå i mål også.

- Ville dyr på sirkus Canal+-ekspert Lars Tjærnås er imponert over ballbehandlingen til gutten som angivelig skal være Charlie i videoen, men sitter også igjen med en litt ekkel følelse.

- Jeg får litt samme følelse som når jeg ser ville dyr på sirkus. Veldig imponert av hva han får til, men samtidig får jeg en litt ekkel følelse i munnen, sier Tjærnås til Dagbladet.

- Selvsagt er det gøy å se et barn kunne behandle en ball, men i denne alderen bør hverken jeg eller noen andre gi oss inn på en slags evaluering av ferdigheter.  Jeg har før snakket om hvor viktig det er å trene mye og godt fra tidlig alder, men for så små barn handler alt om å stimulerere til motorisk læring, men mest av alt til ren og uforfalsket glede over å kunne leke og ha det gøy, sier Tjærnås.

- Å signere en femåring blir for meg et slags oppdrett. Hele norsk idrett bør gjerne ta en bred diskusjon om å få lov til å stimulere enere tidlig, men aldri komme dit at å evaluere, eller signere små barn, som dette blir «god latin», sier den tidligere Hønefoss, Vålerenga og Stabæk-treneren.

Heier på City Til tross for at Charlie nå har tilsluttet seg Manchester United er det ikke rød som er guttens favorittfarge. Charlie er lyseblå og hans store forbilder er Joe Hart og Mario Balotelli.

- I begynnelsen var han flau over å trene med United, men det virker som om han har kommet over det nå. Han elsker det, sa pappa Andy til Daily Mirror i går.

Men nå trives den (svært) unge gutten godt hos United.

- Han elsker å trene der, og det er en enorm mulighet. Folk legger alltid merke til ham på grunn av fotballtalentet. De kan ikke tro at han er så god som femåring, har faren sagt faren til Daily Mail.

- Til å være en så liten gutt er han så sterk, han er utrolig. Jeg og kona måtte kjøpe ham en sykkel for å få ham til å tenke på noe annet, han var så besatt av fotballen, sier faren Andy.

MED FAREN: Charlie, her avbildet med faren Andy. Foto: Chris Gleave / M.E.N Media
MED FAREN: Charlie, her avbildet med faren Andy. Foto: Chris Gleave / M.E.N Media Vis mer