- Veldig kjedelig å måtte gi seg som kaptein

Men skade tvang Moa til å bytte i pausen.

LÅRHØNE: Mohammed Abdellaoue fikk en smell i låret midt i første omgang. Norges kaptein spilte fram til pause, men da ga han opp å løpe av seg smertene i låret. Foto: Erlend Aas, Scanpix
LÅRHØNE: Mohammed Abdellaoue fikk en smell i låret midt i første omgang. Norges kaptein spilte fram til pause, men da ga han opp å løpe av seg smertene i låret. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer


BELFAST (Dagbladet): Nord-Irland - Norge 0-3.

Mohammed «Moa» Abdellaoue fikk æren av å bære kapteinsbindet da Brede Hangeland måtte trekke seg på grunn av skade. Det syntes 26-åringen var stor stas.

- Jeg var veldig stolt og glad for å få æren av å ta med gutta ut til kampen. Det var kult, sier Moa.

Moa husker at han nappet til seg kapteinsbindet en gang med Skeid i 2. divisjon da kapteinen ble skadd. Det var sist han hadde bindet rundt armen.

- Så jeg har ikke mye erfaring med kapteinsbindet, men det var veldig stort å få det i dag.

- Gjorde ikke mye nytte Gleden ble likevel noe amputert av en lårhøne midtveis i første omgang. Moa prøvde å fortsette, men i pausen innså han at det ikke nyttet. Ekstra surt selvsagt, når han fikk sjansen til å være kaptein.

RAKK Å JUBLE: Moa fikk med seg ledermålet til Håvard Nordtveit (ikke på bildet). Foto: Erlend Aas, Scanpix
RAKK Å JUBLE: Moa fikk med seg ledermålet til Håvard Nordtveit (ikke på bildet). Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer

- Veldig kjedelig faktisk, det var derfor jeg forsøkte å halte og jogge det av meg de siste 20 minuttene, men det var bedre å gå av, for jeg gjorde ikke så mye nytte for meg utpå der, sier han.

Han ga følgende beskrivelse av seg selv som kapteinstype de 45 minuttene han fikk prøve rollen:

- Jeg er ikke den som skriker høyest. Jeg prøver å smitte folk med det å være rolig og gi enkle og korte beskjeder. Jeg føler ikke at jeg forandret meg da jeg fikk bindet. Det er bare å motivere gutta til å ha lave skuldre og kose seg.

Moa tror ikke skaden vil være noe problem i forhold til å spille kamp for Hannover til helga.

- Det er kamp allerede til lørdag, men det er ikke noe alvorlig. Det var såpass at jeg ikke kunne fullføre kampen.

Skuffet Riise John Arne Riise spilte sin 101. landskamp, og mange trodde han ville være et naturlig valg som kaptein da Fulham-kollega Hangeland måtte kaste inn håndkleet. Det håpet Riise også, og innrømme at han ble skuffet.

SKUFFET: John Arne Riise innrømmer at han ble skuffet da han ikke ble valgt som kaptein, men fikk overta bindet da Moa måtte ut. Foto: Michael Cooper, AFP/Scanpix
SKUFFET: John Arne Riise innrømmer at han ble skuffet da han ikke ble valgt som kaptein, men fikk overta bindet da Moa måtte ut. Foto: Michael Cooper, AFP/Scanpix Vis mer

- Det var litt som forventet egentlig. Det er klart man blir skuffet der og da, men jeg har respekt for det valget treneren tar, og Moa fikk sjansen i dag og jeg fikk sjansen i andre omgang. Jeg hadde fokus på prestasjonen, og prøvde å være aggressiv. Det gikk en liten faen i meg i dag, så det følte jeg gikk bra.

- På grunn av at du ikke ble kaptein?

- Nei, på grunn av at jeg føler jeg har fått en ny start. Jeg føler 2012 har startet bra med klubblaget. I dag var det viktigere at jeg presterte enn antall landskamper og det blir også foksuset framover: å prestere bra og vise hva jeg kan, sier Riise.