MÅLLØS: Toppscorer Lukas Podolski klarte ikke å tegne seg på scoringslisten mot Wolsfburg i første kamp etter vinterpausen i Bundesligaen. Foto Epa / Scanpix.
MÅLLØS: Toppscorer Lukas Podolski klarte ikke å tegne seg på scoringslisten mot Wolsfburg i første kamp etter vinterpausen i Bundesligaen. Foto Epa / Scanpix.Vis mer

- Veldig kort vei til nedrykksplassen

Jevn Bundesliga gir Solbakken hodebry etter nytt tap.

VOLKSWAGEN ARENA (Dagbladet): Wolfsburg - Köln 1-0

For snaue fem måneder siden debuterte Ståle Solbakken som Köln-trener hjemme mot Wolfsburg. I dag skulle det stygge tapet i serieåpningen revansjeres når Köln tok turen til bilbyen for første kamp etter Bundesligaens fire uker lange vinterpause.

Men selv om Köln var langt bedre i dagens møte med Felix Magaths Wolfsburg, må Solbakken igjen tåle å reise poengløs hjem til Köln.

Det til tross for at Köln skapte en rekke enorme sjanser på Volkswagen Arena, først og fremst ved spiss Milivoje Novakovic. Sloveneren var to ganger alene med keeper Diego Benaglio i Wolfsburg-målet. Ingen av gangene klarte han å lure hjemmelagets sisteskanse.

Det utnyttet Wolfsburg-innbytter Sebastian Polter. Med en kontant heading i Köln-keeper Michael Rensings høyre hjørne sikret han tre poeng foran 27.000 fornøyde hjemmefans.

- Nå er det plutselig veldig kort vei ned til nedrykksplassene igjen. Samtidig som det fortsatt er kort opp. Det er utrolig jevnt, sier Solbakken til Dagbladet.

- Et lag som Stuttgart, som har langt bedre forutsetninger er bare poenget foran oss. Hannover, som kom seg til Europa i fjor, er bare tre foran, utdyper Solbakken.

Svak åpning
I den første halvdelen av sesongen hadde Köln og Solbakken en lei tendens til å starte kampene svakt. Det virket det heller ikke som Solbakken hadde klart å rette opp på i vinterpausen.

Wolfsburg tok styringen og fikk to-tre gode muligheter i løpet av det første kvarteret. Nærmest var høyreving Ashkan Dejagah med et skudd via Kölns høyreback Eichner. Et tregtstartende Köln-lag var også heldige som ikke fikk straffe i mot seg, da Marcel Schäfer ble felt av Miso Brecko.

Det tok tjue minutter før bortelaget våknet, nær sagt selvfølgelig i form av den store stjerna, Lukas Podolski. Kölns toppscorer vant løpsduellen med den nyinnkjøpte Wolfsburg-stopperen Felipe Lopes og keeper Diego Benaglio, men klarte ikke å lobbe ballen over Wolfsburgs forsvarer på streken, Alexander Madlung.

Klareringen snappet riktignok Podolski opp og fant en fullstendig umarkert Milivoje Novakovic på bakerste stolpe. Men spissen avsluttet svakt rett på keeper. Like svak var avslutningen til kaptein Pedro Geromel minuttet etter. Stopperen kom først på Podolskis dødball, men satte ballen en halvmeter utenfor.

Utrolig miss
Sjansesløseriet fortsatte i den andre omgangen. For selv om Wolfsburg til tider trykket Köln godt tilbake på egen banehalvdel, var det bortelaget som hadde de største sjansene.

NEDTUR: Lukas Podolski sto med 14 scoringer på 16 kamper i første halvdel av sesongen. Mot Wolfsburg sløste han og resten av Köln-angrepet med sjansene. Foto: EPA/Scanpix.
NEDTUR: Lukas Podolski sto med 14 scoringer på 16 kamper i første halvdel av sesongen. Mot Wolfsburg sløste han og resten av Köln-angrepet med sjansene. Foto: EPA/Scanpix. Vis mer

Men verken stjernespiss Lukas Podolski eller hans makker Novakovic hadde noen god dag på jobben. Verst var det for sistnevnte Novakovic. Som om missen alene med Benaglio fra første omgang ikke var nok, presterte sloveneren på mystisk vis å også sette Christian Clemens' nydelige forarbeid over mål.

- Det var utrolig synd at han ikke satte den, men Novakovic spilte en god kamp eller, sier Solbakken.

Like etter kom straffen fra hjemmelaget. Wolfsburg-kaptein Christian Träsch fant Sebastian Polter, som stanget inn vinnermålet i keeper Rensings høyre hjørne.

- Jeg så ikke målet så godt. Den store spissen gjorde en god bevegelse mellom Pezzoni og Pedro, så det er vanskelig for meg å si, sier Köln-treneren.

Med dagens tap blir Köln passert av Wolfsburg på tabellen. Og med en uhyre jevn Bundesliga er Köln plutselig farlig nær de fryktede nedryksplassene.

- Vi kan ikke si at det ikke er fortjent at vi taper. Vi møter et svært godt lag. Vi må bare jobbe videre og jeg tror vi har godt av en uke til med trening, sier Solbakken, og legger til:

- Alt jeg fokuserer på nå er Schalke på lørdag.