Golberg ga Klæbo klar beskjed:

- Veldig lei meg

Johannes Høsflot Klæbo (26) vraket landslaget. Det synes de norske landslagsløperne er trist. - Jeg har prøvd å formidle den siste tiden at han er sterkt ønsket, sier Pål Golberg til Dagbladet.

VIL HOLDE KONTAKT: Johannes Høsflot Klæbo (bakerst til venstre) under en treningsøkt med Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad, Lars Agnar Hjelmeset, Even Northug og Emil Iversen på Beitostølen i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL HOLDE KONTAKT: Johannes Høsflot Klæbo (bakerst til venstre) under en treningsøkt med Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad, Lars Agnar Hjelmeset, Even Northug og Emil Iversen på Beitostølen i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Søndag ettermiddag bekreftet Johannes Høsflot Klæbo at han står utenfor landslaget kommende sesong.

I en pressemelding kom 26-åringen med flere begrunnelser for valget. Han sa blant annet:

- Med min avgang så har skiforbundet muligheter til å redusere sine kostnader og i stedet bruke penger på andre utøvere. Ja, nå vil de også slippe å betale for mine høydeopphold. Jeg har flere kamerater på landslaget som jeg føler er blitt dårlig behandlet i denne uttaksprosessen.

Offentliggjøringen av langrennstroppen i forkant av neste sesong ble offentliggjort mandag. Det gikk ikke helt etter planen. Vis mer

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Klæbo på hva han reagerer på, så langt uten svar.

Mandag ettermiddag offentliggjorde Skiforbundet landslaget for den kommende sesongen. I den forbindelse stilte også de uttatte utøverne opp på en såkalt mediemingling. Enklere sagt: Intervjuer.

Dagbladet tok på seg minglebuksene og konfronterte utøverne med Klæbos påstand.

Ga klar beskjed til Klæbo

Klæbos overmann på VM-femmila i Planica, Pål Golberg, skulle ønske at utfallet ble annerledes.

- Jeg er først og fremst veldig lei meg for at Johannes ikke er med videre. Jeg har prøvd å formidle den siste tiden at han er sterkt ønsket og at vi er best tjent med at han er på landslaget. Det er kjipt, men det kommer ikke helt ut av det blå heller, sier Pål Golberg til Dagbladet.

-LEI MEG: Pål Golberg ønsket veldig at Johannes Høsflot Klæbo skulle bli med på landslaget videre. Her etter at de vant gull sammen på lagsprinten i Planica. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
-LEI MEG: Pål Golberg ønsket veldig at Johannes Høsflot Klæbo skulle bli med på landslaget videre. Her etter at de vant gull sammen på lagsprinten i Planica. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Som jeg har sagt til ham: Vi trenger Johannes mer enn han trenger oss. Sportslig sett klarer han seg fint uten oss. Men jeg hadde håpet at han ble med på landslaget videre.

- Men det at lagkamerater føler seg urettferdig behandlet, er det noe han har sagt til dere? Kjenner du deg igjen i dette?

- Jeg har ikke vært en del av prosesser hvor Johannes har fortalt dette før han ga oss nyheten i går, sier Golberg.

- Veldig lei meg

Håvard Solås Taugbøl støtter Golbergs budskap.

- Jeg er veldig lei meg for at vi ikke får ha med Johannes på laget. Vi har dratt veldig nytte og lært av ham. Det er kjedelig, sier Taugbøl til Dagbladet.

Håvard Solås Taugbøl kjempet mot tårene etter VM-sprinten. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

- Johannes sier i pressemeldingen at han synes lagkamerater har blitt urettferdig behandlet. Kjenner du deg igjen?

- Nei. Den siste tiden har vært usikker. Det har vært usikkerhet rundt forbundet og satsing og sånn. Det er en prosess vi har vært gjennom og som vi tar internt med ledelsen. Men jeg kjenner meg ikke igjen i det Johannes sier.

- Trist beskjed

Sprintlandslagstrener Arild Monsen trodde at det ville ordne seg og at Klæbo ville takke ja til landslaget.

- Men det gjorde han ikke, dessverre. Det var en trist beskjed, sier Monsen til Dagbladet.

Sprinttrener Arild Monsen forteller om Klæbos exit fra landslaget. Video: Løkås Vis mer

- Hvordan blir samarbeidet mellom dere nå?

- Det er ikke noe vondt blod mellom oss. Det sa Johannes til meg i går også. Jeg regner med at ting ordner seg med lover og regler og at Johannes er på plass i verdenscupen i Ruka ved sesongstart.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer