- Veldig misfornøyd

Vålerengas rekke uten tap stoppet på Hamar.

(Dagbladet.no): Ham-Kam - Vålerenga 3-1. Uten Steffen Iversen på banen, stoppet Vålerengas utrolige kamprekke uten tap. Den skadede trønderen var uten tvil savnet på Hamar i dag, men det er slett ikke hele forklaringen på at Oslo-laget står uten poeng etter serieåpningen - og at det ble med 19 obligatoriske kamper uten tap.

– Dette var et unødvendig tap, og det er jeg veldig misfornøyd med. De to første målene ga vi bort. Deretter bommet vi da vi hadde mulighetene våre. Og det var vi som hadde de største mulighetene, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til Avisens Nyhetsbyrå (ANB).

Ham-Kam-spillerne kjempet godt i Tippeliga-åpningen. Og det var ikke overraskende at Ståle Solbakkens menn tok ledelsen på en dødball - og like lite overraskende at målscoreren het Geir Frigård.

En stuss på første stolpe endte på Frigårds panne rett foran Arni Gautur Arason. Vålerenga-keeperen var sjanseløs. Da var det ti minutter til pause.

Pausen så ut til å gjøre godt for Vålerenga. I alle fall ble det scoring nesten på direkten da dommeren blåste i gang ballet igjen. Kaptein Tom Henning Hovi pirket ballen inn til Morten Berre foran mål. Alene med et åpent mål bare måtte dette bli mål.

Men Kamma kom tilbake. Sekunder etter at Freddy Dos Santos burde gitt Vålerenga ledelsen, fikk Oluwasegun Abiodun sjansen i den andre enden av Briskeby-matta. Ham-Kam-spissen gjorde det meste riktig og dundret inn sin første Tippeliga-scoring rett før en times spill.

Den siste halvtimen jaget Vålerenga utlikning. Oslo-laget hadde sine muligheter, men det hadde Ham-Kam også. 

På overtid satte innbytter Glenn Leif Ståhl inn den endelige punkteringen. Med 3-1 var det kjørt for Rekdal og co. 

1-0! Her har Geir Frigård akkurat scoret Ham-Kams første Tippeliga-mål i år. Foto Cornelius Poppe, Scanpix
1-0! Her har Geir Frigård akkurat scoret Ham-Kams første Tippeliga-mål i år. Foto Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

– Det var jo et kjempetrekk å bytte inn Glenn, for han satte spikeren i kista, sier Geir Frigård. Spissen, som scoret 1-0-målet, ble tatt av banen like før slutt.

- Det var deilig å score, men det viktigste var at vi vant. Vålerenga er et vanskelig lag å spille mot, og vi har tapt mange kamper med et mål. Vi hadde ikke så mange sjanser, men alt i alt var det veldig bra jobbet av laget, sier Frigård.

Ham-Kam beviste at de blir vanskelig å slå også denne sesongen. Med kveldens seier tok de plass på topp av tabellen sammen med nyopprykkede Start.