-  Veldig moro!

Suksessen fortsetter for John Carew i Lyon. I går lurte han inn sitt tredje mål på tre kamper, og er toppscorer i Frankrike.

-  Det føles bra å være toppscorer. Det er veldig moro, og jeg har fått en bra start, sa Carew til Dagbladet seint i går kveld - etter nok et mål i Lyon-trøya.

Dermed deler han nå toppscorertronen med Vinicius De Melo fra Le Mans.

Etter å ha blitt matchvinner i sine to siste kamper, sørget Carew i går for utligningen til 1-1 i den vanskelige bortekampen mot Marseille. Målet kom etter at Carew kom seg fri på høyresiden i angrep etter 35 minutter. Alene med keeper gjorde den norske målmaskinen ingen feil og vippet ballen over keeper. Bare minutter senere var nordmannen millimetere unna sitt andre for dagen.

Nesten tomålscorer

-  Like etter målet hadde jeg en heading som holdt på å gå inn. Det var nært, sier Carew.

Dagbladet har sett på TV-bildene fra situasjonen, men det er vanskelig å avgjøre om ballen var inne. Lyon-spillerne strakk hendene over hodet og jublet.

-  Jeg har hørt fra folk som så situasjonen på TV at ballen kanskje var inne, men dommeren dømte ikke mål, så da er det grei.

-  Det var en veldig tøff kamp i dag. Det koker skikkelig her nede i Marseille, og det var en vanvittig atmosfære på stadion, humrer Carew.

-  Vi hadde håpet på tre poeng her nede, men jeg er fornøyd med at vi i det minste fikk med oss ett.

Carew-sanger

Carew legger ikke skjul på at han trives svært godt i sin nye klubb. Han har blitt fansens kjæledegge.

-  Fansen er helt fantastiske. De har vært i hundre siden jeg kom.

Carew har allerede fått egne hyllest-sanger.

-  Jeg har fått flere sanger, og de synger dem hele tiden. Det er selvsagt veldig moro, men det er ikke der jeg har fokus. Fokuset nå er på spillet og ute på banen.

Viktig landskamp

Med gårsdagens fulltreffer har Lørenskog-gutten scoret seks mål på sine fire første offiselle kamper for Lyon. Onsdag er det landskamp på Ullevaal mot Sveits, og alt tyder på at formspilleren Carew spiller på topp for Norge.

-  Kampen mot Sveits blir veldig viktig før kvalifiseringskampene i høst. Vi trenger så mye tid sammen som mulig på landslaget.

Carew skal bruke tiden fram til Sveits-kampen til å hvile ut.

-  Jeg er veldig sliten nå. Mandag skal jeg ta det helt med ro, og så blir det jogging og trening på tirsdag.

SCORET IGJEN: John Carew scoret igjen for Lyon i går kveld. Her slår han Marseilles Frederic Dohu i duellen som ender med utlikning.