Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Veldig rart om jeg tenkte på dét kvelden før kampen

Hamrén avfeier snakk om egen rolle.

STOCKHOLM (Dagbladet): Sveriges landslagssjef Erik Hamrén hadde sagt litt om Zlatan, litt om Portugal og litt om Sveriges store VM-drøm da spørsmålet kom på Friends Arena i dag:

Hvordan håndterer forbundskapteinen tanken på at hans kontrakt er utgående idet det svenske landslaget forbereder seg til skjebnekampen på Friends Arena?

- Som med alle andre kamper som klubbtrener. Jeg har vært med på det et antall ganger som klubbtrener, at man går inn i kampen og vet at hvis man taper, så er det trolig ikke noe mer igjen av jobben, svarte Hamrén.

- Lav prioritet Han fortsatte:

- Jeg mener: Jeg spekulerer ikke på det. Jeg har ikke fundert på det ett sekund. Mitt fokus er at vi skal lykkes - og lykkes vi, så behøver vi ikke disktuere dette heller. Da vet alle hva som gjelder. Og skulle vi mislykkes, må vi ta det deretter. Men det er en veldig lav prioritet for meg. Jeg tenker ikke på det i det hele tatt.

- Hele min oppgave har vært å lede oss til VM. Nå har vi én kamp igjen, og det ville vært veldig rart om jeg satt og tenkte på dette kvelden før en avgjørende kamp.

En annen svensk journalist fulgte seinere opp med å be Hamrén presisere:

- Hvis Sverige ikke går videre, regner du med at du ikke får fornyet tillit da?

- Nei. Ikke i det hele tatt. Jeg har lagt det der til side. Det får vi ta etter kampen. Kanskje vi ikke trenger å prate om det da heller - jeg håper vi slipper.

Må ha to mål Men noe den tidligere Rosenborg-treneren gjerne pratet om, er kampplanen mot Cristiano Ronaldo og Co. For Sverige score mot Portugal i morgen kveld. 1-0 vil gi ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, så i praksis må de treffe nettet minst to ganger i løpet av fredagskvelden.

De forutsetningene endrer seg radikalt i det øyeblikket Portugal scorer bak keeper Andreas Isaksson (som i dag ble meldt kampklar, tross ankelskaden han fikk fredag kveld). For da har de røde fått et verdifullt bortemål.

- Det er et godt spørsmål. Det er et sånt spørsmål du funderer mye på som trener, sa Hamrén da temaet ble brakt på bane under pressekonferansen på Friends Arena i Solna.

- Den som tror det kommer en stor offensiv fra oss, den tar feil. Da er man ikke helt realistiske, om man tror vi skal gå ut og dominere kampen totalt og spille dem ut fullstendig. Hvis vi bare tenker offensivt, er risikoen stor for at vi åpner opp og pådrar oss et baklengsmål. Da vil det bli enda vanskeligere å komme til VM. Så for meg handler det om å ha balanse i det hele.

• Avspark er 20.45 i morgen kveld.

DRØMMER OM VM: Erik Hamrén tok over Sverige i 2010. Kontrakten går ut ved nyttår - med mindre laget går til VM. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix
DRØMMER OM VM: Erik Hamrén tok over Sverige i 2010. Kontrakten går ut ved nyttår - med mindre laget går til VM. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix Vis mer