Norge - Latvia

- Veldig skuffende

Ekspertene er enige. Nå blir det vanskelig for Norge å nå VM-sluttspillet.

Landslagssjef Ståle Solbakken måtte svare for fiaskokampen mot Latvia på Ullevaal. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Latvia 0-0
Tyrkia - Gibraltar 6-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge klarte aldri å score mot Latvia, og skuffet stort i det som var en kamp de «måtte» vinne. Nå kommer ekspertene med en knusende VM-dom.

- Jeg er veldig skuffet over resultatet. I dag var det bare snakk om å få et resultat for å ha et godt utgangspunkt før Nederland-kampen. Det klarte vi ikke, forteller kommentatorlegenden Arne Scheie til Dagbladet.

- Hvordan vurderer du Norges sjanser nå?

- Vi må slå Nederland med mer enn Tyrkia slår Montenegro. Det blir vanskelig, innrømmer Scheie.

Den tanken deles av flere eksperter.

- Norges sjanser til å kvalifisere seg til VM nå er rimelig mye svekket, men det er ikke en umulighet å slå Nederland som er kvalifisert som gruppeéner om de vinner mot Montenegro. Men det blir vanskelig, forteller tidligere landslagsspiller og V Sport-ekspert Rune Bratseth til Dagbladet.

- Nå kan vi se langt etter både første- og andreplassen i gruppa. Nå må vi vinne i Nederland, sa TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen etter kampen.

SKUFFET: Arne Scheie. Foto: Audun Braastad / NTB
SKUFFET: Arne Scheie. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

- Sannsynligvis røk VM-billetten

Tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen deler den tanken.

- Sannsynligvis var det VM-billetten som røyk. Skuffelsen er naturligvis veldig stor. Latvia var litt bedre enn jeg har forventet. Vi gjør også en klart dårligere kamp enn tidligere i turneringen, sier han på TV 2s sending og fortsetter:

- Men det var fire-fem spillere her som var klart under pari. Tidligere har vi misset mot jevn motstand. Her ryker vi mot en motstander som vi bør være klart bedre enn. Jeg får nesten lyst til å begynne å grine, sier «Drillo».

KLAR TALE: Tidligere landslagssjef Egil Olsen etter kampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR TALE: Tidligere landslagssjef Egil Olsen etter kampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ståle Solbakken innrømmer at det kommer til å bli vanskelig, men har naturligvis ikke gitt opp håpet ennå.

- Det er fortsatt åpent for andreplass. Vi må vinne i Nederland, sannsynligvis, men alt kan skje mellom Montenegro og Tyrkia. Vi har fortsatt håp, sier han videre.

- Håper du på et mirakel i Montenegro når de møter Nederland?

- Et mirakel eller ikke har ikke så mye å si for oss. Vi tenker bare at vi må vinne den siste kampen og gå for andreplassen, sier Solbakken.

- Vi kan ikke grave oss ned ennå, konstaterer han.

Det samme sier kaptein Martin Ødegaard også.

- Det er surt nå, men vi skal være skuffet i kveld, og så må vi omstille. Alt er mulig fortsatt. Vi må gjøre jobben i Nederland.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- De var seige

Mohamed Elyounoussi trodde at han hadde sendt Norge i føringen etter drøy 80 minutter, men målet hans ble annullert for offside.

- Vi er skuffet, som alle andre. Vi har en treig første omgang og kommer ikke til de store sjansene. I andre omgang er vi gode og skaper nok. Så får vi det vi trodde var scoring. Vi visste at det ville bli en tøff kamp, og at de ikke ville gi oss noe gratis. De var seige i dag. Vi får brette opp ermene, restituere og kjøre på mot Nederland, sa Elyounoussi til TV 2.

Solbakken mener at den svake starten var et stort problem for Norge.

- Vi kastet bort den første halvtimen. I andre omgang var vi bedre, men det er sånn dag der ingenting går inn, sier Solbakken til pressen etter kampen.

- Den andre omgangen er klart godkjent. Da er det et stormløp, og vi skaper sju store sjanser og har selvfølgelig marginer imot. Uansett hvordan du vrir og vender på det, så er det en skuffelse at vi ikke slår dette laget over 98 minutter, sa Solbakken til TV 2.

Bratseth ser også på den første omgangen som Norges svake punkt i dag.

- Det er små marginer. Vi var det beste laget, og vi kunne ha vunnet, men de første 30-40 minuttene er for dårlige. Tempo på alt var for lavt, sier han og fortsetter:

- Jeg er skuffet. Resultatet er veldig skuffende. Kampen var ikke i samme spor som vi har blitt vant til å se det norske landslaget. Det manglet litt av den intensiteten, og det å være litt tøffe i trynet, avslutter Bratseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer