- Veldig skuffet om vi taper

Arne Scheie har stor tro på avansement til kvartfinale etter kveldens kamp i Arnhem. - Vi klarer minst uavgjort, sier NRKs fotballekspert foran møtet med Slovenia.

Med uavgjort går Norge videre dersom Jugoslavia tar poeng fra Spania. Med seier er vi videre uansett resultatet i den andre kampen. Scheie tror på en jevn kamp mot Slovenia, men mener Norge har det sterkeste laget.

- Jeg kan ikke se for meg at Slovenia skal slå Norge. I verste fall tar vi et poeng og så får vi se om det er nok, sier han.

Han advarer likevel mot å undervurdere Slovenia.

- I et mesterskap der Tyrkia slår Belgia, og Portugals B-lag knuser Tyskland kan man ikke utelukke noe, sier Scheie til Dagbladet.no.

Zahovic må stoppes

NRK-kommentatoren trekker som de fleste andre frem Zlatko Zahovic som den spilleren Norge må stoppe dersom det skal bli seier.

- Zahovic er en glimrende spiller som har briljert så langt i EM. Jeg tror likevel at Norge er så defensivt gode at systemet vårt skal klare å fange han opp.

Han avviser dermed at det kan bli snakk om mannsoppdekning på Zahovic, slik Rekdal gjorde i bortekampen mot Slovenia under kvalifiseringen til EM.

- Jeg har ikke snakket med Semb om det, men har liten tro på at noe slikt vil skje. Norge har sitt system og vil nok følge det, tror Scheie.

Offensiv tyngde

Dagens aviser er fulle av spådommer om hvem som blir Sembs elleve utvaglgte i kveldens kamp. Scheie er imidlertid ikke den som vil blande seg opp i landslagssjefens uttak.

- Jeg er i den heldige situasjonen at jeg får sett mange kamper her nede. Dermed går jeg glipp av en del treninger, og sånn sett føler jeg at det er vanskelig å si noe bastant om hvem som bør spille.

Han innrømmer likevel at han gjerne skulle sett en norsk lag med mer offensiv tyngde.

- Jeg vil gjerne ha både Steffen, Carew, Solskjær og Flo på banen jeg, sier Arne Scheie.