- Veldig skuffet

Knut Frostad og «djuice» ble nummer seks på den tredje etappen i Verden rundt-seilasen. Taktiske feil felte nordmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nesten seks timer at vinnerbåten, svenske «ASSA Abloy», krysset mållinjen, var etappen over for Knut Frostad og co. Den norske båten hadde mange problemer på veien fra Sydney via øya Hobart til Auckland, men det var først og fremst de taktiske vurderingene som slo feil.

- Den første delen av etappen var ok, tatt i betraktning at båten ble fylt med vann og uhellet vi hadde med storseilsfallet. Det var aller best da vinden forsvant utenfor Tasmania og vi seilte veldig raskt. Akkurat det har vi hatt problemer med tidligere, sa Frostad.

- Men da vi forlot Tasmania valgte vi feil ved å dra sørover og forlate resten av flåten. «ASSA Abloy» gamblet og valgte en nordlig kurs, men det var det som var grunnlaget for at de vant etappen. Båten seilte perfekt, sa Knut Frostad etter at han og mannskapet var i mål i dag tidlig.

Knut Frostad sa også at mannskapet hans ble slitne etter hvert på den tredje etappen.

- Vi hadde feil vaktsystem fra Sydney til Hobert med altfor mye tid på dekk i tillegg til alle re parasjonene. Det var også altfor mange skader. Derfor er jeg veldig skuffet totalt sett, slo den norske skipperen fast.

Etter det re første etappene av Verden rundt-seilasen ligger den norske båten nest sist. Det er bare kvinnebåten «Amer Sports Two» som har færre poeng, og det er ikke godt nok for båten det er satset mer enn 100 millioner kroner på.

(NTB)

SKUFFET:</B> Skipper Knut Frostad på Djuice blir gratulert etter ankomst til Auckland, New Zealand i dag tidlig lokal tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer