FÅR ANSVAR I SPANIA: Real Sociedad-treneren ga kapteinsbindet til Vadim Demidov i oppkjøringskampen mot Toulouse for åtte dager siden. Her er han dagens landslagstrening på Ullevaal. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FÅR ANSVAR I SPANIA: Real Sociedad-treneren ga kapteinsbindet til Vadim Demidov i oppkjøringskampen mot Toulouse for åtte dager siden. Her er han dagens landslagstrening på Ullevaal. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Veldig spesielt at jeg fikk være kaptein i en baskisk klubb

Demidov beæret etter tillitserklæring fra Real Sociedad.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vadim Demidov er fortsatt ganske fersk i Real Sociedad, siden ankomst Spania i romjula i fjor.

24-åringen har imidlertid på kort tid opparbeidet seg en viss posisjon i klubben - i den grad at han ble tildelt kapteinsbindet av trener Philippe Montanier foran oppkjøringskampen mot Toulouse for åtte dager siden.

- Det er nok veldig spesielt i en baskisk klubb, at jeg som verken er basker eller spanjol får være kaptein. Det var en stor ære. Det viser at jeg er blitt litt godtatt der, så det føles bra, sier Demidov til Dagbladet.

Nyter stor tillit
Det er fortsatt spanske Mikel Aranburu som er klubbens faste kaptein, men han var skadet mot Toulouse. Visekaptein Xabi Prieto satt på benken, og dermed var Demidov nestemann i rekka.

- Det var veldig hyggelig. Jeg nyter stor tillit hos treneren, og er veldig fornøyd med det nye trenerteamet. Vi har fått inn to franskmenn som har gjort veldig mye bra i klubben. De har byttet litt om på spillestilen og profesjonalisert klubben. Jeg er veldig fornøyd med dem.

- På hvilken måte har de endret stilen?

- Vi er blitt et mer spillende lag. Før var vi et lag som tok lite risiko, som for så vidt er forståelig (som nyopprykket) i Primera Division, men nå spiller vi mye mer bakfra, med både keeper og forsvarsspillere. For meg er det veldig utviklende. Vi har også fått litt hardere treninger og litt mer disiplin, og det passer veldig bra, sier Demidov.

Snakker flytende spansk
Nordmannens status i klubben er ikke blitt mindre av at han allerede snakker flytende spansk, og den siste tida har han gjennomført flere pressekonferanser med største selvfølgelighet (se video her).

- Det har gått fint. Jeg har ikke tatt så mange spansktimer, men jeg lærer fort av lagkameratene mine og hører spansk overalt jeg går. Dessuten er det lett å lære språk om dagen, nå som vi har både Ipad, data og alt. Alle klarer det hvis de virkelig vil. Vi fotballspillere har mye fritid også, så det skulle bare mangle, sier han.

Demidov har slitt med småskader i oppkjøringen og ikke fått spilt i så mange kamper som han har ønsket. Seinest i går måtte han byttes ut mot Serie B-klubben Pescara.

Landskampen mot Tsjekkia på onsdag er imidlertid ikke i fare.

- Det er ingen fare for den kampen. Jeg skal spille her onsdag, og siste kamp mot Lazio i Roma på fredag. Så er det seriestart.

Kamp mot nedrykk
I fjor var klubben i nedrykkskamp, og berget plassen med fattige to poeng. Demidov føler laget er bedre nå.

- I fjor var det ufattelig jevnt, det var noen få poeng mellom 8. plass og nedrykk. For oss gjelder det bare å ikke havne i sumpa igjen, og komme oss rundt midten av tabellen. Jeg tror ikke vi kan kjempe i toppen, absolutt ikke. Vi har et ungt lag, med mange gode unggutter fra U20-landslaget og U21-landslaget til Spania. Så jeg føler vi er på riktig vei.

Og ham selv?

- For meg er det viktigst å være stabil. Jeg må virkelig bevise at jeg hører hjemme i den ligaen, og da må jeg være god hver uke, sier Demidov.