- Veldig spesielt

Henning Berg tok et følelsesladet farvel i sin 100. landskamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kveldens landskamp mot Wales vil bli husket for én ting: Henning Bergs avskjed med fotballnorge i sin 100. landskamp. I sin siste landskamp fikk den knallharde og kloke stopperen 15 minutter, som takk for en av de største landslagskarrierene noen sinne.

- Det var veldig spesielt å stå der ute og høre nasjonalsangen når du vet at det er siste gangen. Da kommer liksom minnene og alle opplevelsene jeg har hatt tilbake, sier Henning Berg til Dagbladet.no.

På forhånd hadde Bergs avskjed skapt en del uro i landslagsmiljøet, men de minuttene veteranen fikk i starten av kampen ble et verdig punktum for en fantastisk landslagskarriere.

- Jeg ville gjerne gjøre det så bra som mulig. Jeg ville ikke spille dårlig og være skyld i baklengsmål, så det ble nok litt safe. Jeg kunne vært mye tøffere i enkelte situasjoner, sier Berg.

Og da 16 og et halvt minutt sto på klokka forlot Berg banen. Men ikke før alle spillere på laget hadde fått hver sin klem og Martin Andresen kapteinsbindet - alt til stående applaus fra 14 000 på Ullevaal.

- Det er stort. Jeg har hatt en fantastisk støtte i alle år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.