- Veldig strengt hvis han straffes for rasisme

I dag kan dommen falle mot Suarez.

VELMENT? Luis Suarez (t.v) får i snart vite om ordene han ga Patrice Evra kvalifiserer til en karantene for rasisme. Foto: AFP/ANDREW YATES
VELMENT? Luis Suarez (t.v) får i snart vite om ordene han ga Patrice Evra kvalifiserer til en karantene for rasisme. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har gått mer enn to måneder siden Patrice Evra anklaget Luis Suarez for rasisme under kampen på Anfield.

Han ble straks siktet, og i dag eller i kveld ventes avgjørelsen fra det engelske fotballforbundet (FA).

Liverpools norske supporterklubb, ved formann Pål Chr. Møller, mener uruguyaneren ikke skal dømmes eller utestenges for rasisme.

- Vi får håpe at konklusjonen blir riktig. Jeg vil aldri forsvare rasisme eller vold på fotballbanen, og Liverpool-spillere må ta konsekvensen hvis de gjør feil. Men her får han støtte av klubben og landsmenn, og da blir det veldig strengt hvis han straffes for dette, sier Møller til Dagbladet.

Han viser til at spissen har manager Kenny Dalglish i ryggen, samt uruguayanske Gus Poyet som mener Evra «sutrer som en baby».

Trist hvis han straffes? - Suarez og klubben har vært tydelige på at ordene som falt ikke var rasistisk ment. Hvis Suarez hadde ment og sagt dette bevisst ville klubben straffet ham. Vi stoler på klubben og spilleren selv. Det er trist hvis en Liverpool-spiller straffes for rasisme, sier Møller.

I fransk media har det kommet fram at ordet Suarez skal ha brukt overfor Evra var «negrito». Selv om det kan gi negative assosiasjoner mange steder i verden, er det angivelig at velmenende ord i spansk og sør-amerikansk språksjargong.

FINGER: Luis Suarez pådro seg sin andre FA-siktelse på grunn av denne fingeren mot Fulham-fansen. Foto: Javier Garcia / BPI / DIGITALSPORT
FINGER: Luis Suarez pådro seg sin andre FA-siktelse på grunn av denne fingeren mot Fulham-fansen. Foto: Javier Garcia / BPI / DIGITALSPORT Vis mer

Møller mener det vanskelig kan bevises at Suarez' ord var rasistiske, og legger til at søramerikaneren selv har vært en forkjemper mot rasisme og ikke bare bare europeisk blod i årene.

- Det må sies at Evra har vært borti mye bråk og kontroverser selv, her er det ord mot ord. Men det er klart at det er trist hvis Evra har følt dette som rasistisk.

Dersom Suarez skulle ende opp med for eksempel seks kampers karantene mister han første ligacupsemifinale mot Manchester City. I ligaen er Liverpool på sjetteplass, men bare tre poeng bak Chelsea på Champions League-plass.

Viste finger Suarez er på toppen av rasismeanklagene siktet for ufine håndbevegelser mot Fulham-fans forrige mandag.

- Suarez er en utrolig viktig spiller, han har ikke fått uttelling på sjansen sine men skaper veldig mye. Han er den store kreative drivkraften på banen. Det blir tøft for Liverpool å miste ham, uansett om det er skade eller utestengelse, sier supporterformannen.

I morgen reiser Liverpool til Wigan, og på dagens pressekonferanse i Liverpool ønsker manager Dalglish å spekulere minst mulig på hvordan klubben klarer seg uten toppscoreren.

- Vi trenger ikke å tenke på det, hvis ikke han er skadd. Heldigvis er han ikke det, så vi trenger ikke å pønske på følgene for laget. Vi får bare vente og se, sier Dalglish til nyhetsbyrået PA.

Hotellrom i tre dager Etter helgas seier mot Aston Villa påpekte skotten at Suarez fikk trent minimalt før avspark, på grunn av FA-høringen. Likevel storspilte han og traff treverket to ganger.

TAR INGEN SORGER PÅ FORSKUDD: Kenny Dalglish ønsket ikke å diskutere hvordan Liverpool setter opp laget dersom Luis Suarez av ukjent årsak ikke kan spille mot Wigan i morgen kveld. Foto: AP/Jon Super
TAR INGEN SORGER PÅ FORSKUDD: Kenny Dalglish ønsket ikke å diskutere hvordan Liverpool setter opp laget dersom Luis Suarez av ukjent årsak ikke kan spille mot Wigan i morgen kveld. Foto: AP/Jon Super Vis mer

- Suarez satt på et hotellrom i tre dager. Han trente bare torsdag og fredag. At han leverer som dette forteller mye om han som mann, sa Dalglish.

Dersom Suarez felles mener norske Liverpool-fans at FA opptrer dobbeltmoralsk, fordi forbundet fikk nedsatt Wayne Rooneys røde kort-karantene før EM-sluttspilet neste år.

- Wayne Rooney er deres egen spiller på landslaget. Er det greit å sparke en annen spiller? De forsvarer det, og jeg synes det er dobbeltmoralsk, sier Møller.

KULTURELLER FORSKJELLER: Gustavo Poyet, tidligere storspiller og nå Brighton-sjef, mener Suarez er blitt misforstått. Foto: REUTERS/Russell Boyce
KULTURELLER FORSKJELLER: Gustavo Poyet, tidligere storspiller og nå Brighton-sjef, mener Suarez er blitt misforstått. Foto: REUTERS/Russell Boyce Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer