- Veldig synd hvis Peter slutter

- Ønsker ikke å ødelegge for ham, sier Mari Hemmer.

(Dagbladet.no): Mari Hemmer skvatt da hun hørte at Peter Mueller vurderer å slutte som trener. Den frittalende amerikaneren kom med utblåsningen i går kveld, som en reaksjon på det voldsomme oppstyret rundt den påståtte fedmekommentaren om Mari Hemmer.

Eskil Ervik er blant dem som frykter at Mueller skal gjøre alvor av truslene - mer overraskende er det at også Hemmer helst ser at amerikaneren fortsetter.

- Jeg ble veldig overrasket, for jeg trodde egentlig at saken var avsluttet nå. Jeg synes det er veldig synd hvis Peter trekker seg, og har ikke noe ønske om å ødelegge for ham, sier Hemmer til Dagbladet.no.

- Hvorfor vil du at han skal fortsette?

- Han har tross alt gjort en god jobb for andre løpere. Det beste for meg er hvis begge veiene holdes åpne; han fortsetter i jobben og jobber for dem som lykkes under ham, mens vi som ikke kan eller vil trene med Mueller også får muligheten til å komme oss opp, sier hun.

Ble vraket

Hun bekrefter imidlertid at hun føler seg dårlig behandlet av Mueller, og at det en følelse av urettferdighet i uttakene var årsaken til at hun gikk ut med kommentaren om at landslagstreneren kalte henne feit.

- Jeg har visst om det lenge, men aldri følt behov for å lage sak av det. Men jeg er blitt behandlet dårlig i forbindelse med flere uttak, sier hun.

MYE STØTTE: Mari Hemmer forteller at hun har mottatt mange støtteerklæringer etter at hun fortalte at Peter Mueller hadde sagt at «hun feite der kommer aldri på laget mitt.» Men hun vil ikke at Peter Mueller skal gjøre alvor av truslene om å trekke seg som landslagstrener. Foto: SCANPIX
MYE STØTTE: Mari Hemmer forteller at hun har mottatt mange støtteerklæringer etter at hun fortalte at Peter Mueller hadde sagt at «hun feite der kommer aldri på laget mitt.» Men hun vil ikke at Peter Mueller skal gjøre alvor av truslene om å trekke seg som landslagstrener. Foto: SCANPIX Vis mer

Og sikter blant annet til det som som skjedde like før jul:

Mueller og sportssjef Øystein Haugen hadde en kvote på tre kvinnelige skøyte-EM i Collalbo i februar. Likevel tok de bare ut Maren Haugli, mens norgesmester Hemmer måtte bli hjemme.

Begrunnelsen var at hun ikke innfridde de sportslige kriteriene.

Fikk ikke sekundering

Reaksjonene ble likevel så massive at Hemmer fikk EM-billett etter et ekstraordinært styremøte i Norges Skøyteforbund- en avgjørelse som ikke falt i god jord hos Peter Mueller.Under mesterskapet viste han tydelig hva han mente om saken da han nektet å sekundere Hemmer, som den eneste norske løperen.

Sportssjef Haugen forklarer den manglende sekunderingen med at Mueller tidligere hadde fått kjeft for å ha gjort en for dårlig jobb.

- I et verdenscupløp i Heerenveen i november sto jeg og Peter på banen og sekunderte henne. Etterpå kom det mye negative reaksjoner på at vi ikke hadde gjort jobben godt nok. Derfor gjorde vi det sånn at hennes personlige trener sto sammen med meg på isen under EM, så det ikke skulle bli brukt mot oss igjen, sier han til Dagbladet.no.

- Ikke hevn

- Veldig synd hvis Peter slutter

Hammers versjon er slik:

- Peter Mueller ville ikke, det så jo alle. Han var ikke på isen da jeg gikk. Han sa noe om at det ikke ville være riktig når jeg ikke var hans løper, så Arne Skuterud (regionstrener for Furumo) gjorde det i stedet, sier Hemmer til Dagbladet.no.

- Skøytepresidenten sier den angivelige fedmekommentaren er 2-3 år gammel?

- Det er delvis riktig. Det har vært flere tilfeller hvor han har sagt det, men at en av dem kom for 2-3 år siden er nok riktig. Men jeg regner meg som ferdig med dette nå, det er ikke mer å si om saken, og jeg står for det jeg har sagt.

- Hva vil du si til dem som mener dette er en slags hevnaksjon?

- Jeg vil si det er synd hvis det oppfattes som hevn, det er absolutt ikke sånn. Som sagt har jeg ikke noe ønske om å ødelegge for ham, sier Hemmer.

Vet ikke om Mueller er sint

Hun forteller at hun har mottatt mange støtteerklæringer etter at hun sto fram, og at hun ikke har opplevd sjikane fra folk som mener hun er ute etter å sverte Mueller.

- Det er ingen som slenger dritt, alt jeg har fått har vært positivt.

- Tror du Mueller er sint på deg?

- Jeg vet ikke. Jeg har ikke pratet med ham, men hvis han er sint, er det nok mest fordi det har blitt så mye styr, tror hun.

<B>NORGESMESTER:</B> Men Mari Hemmer hevder seg ikke internasjonalt, og Peter Mueller tror ikke hun kommer til å gjøre det i framtida heller.
<B>TOK BARE UT HAUGLI:</B> Hadde Peter Mueller fått viljen sin, hadde bare Maren Haugli fått bli med til EM. Men landslagstreneren måtte til slutt gi etter og ta med seg Hemmer - men hun fikk ingen sekundering.