Veldig Traatt

Kari Traa - jenta som stort sett vinner alt - husker ikke sist hun kjørte så dårlig.

I går tok hun tok det forsiktig og lå på tredjeplass etter første omgang. Og da hun skulle kline til i finaleomgangen, ramlet hun ytterligere tre plasser ned på resultatlista.

Kari Traa på sjetteplass i et verdenscuprenn i kulekjøring er uhørt i skisportens humpete omgivelser.

Samtidig er det veldig uvant.

Sint av tap

- At det bare ble sjetteplass har noe med dagsformen å gjøre, sier Kari Traa. - Jeg hadde bare en dårlig dag på jobben. For det er ikke treningsgrunnlaget det er noe i veien med - jeg har stort sett fulgt det opplegget jeg hadde i fjor.

Og:

- Jeg kan jo ikke vinne alt.

Det positive ved den svake VC-åpningen i franske Tignes er de mekanismene som gjør Voss-jenta til en vinner. I motgang - når resultatene og kjøringa ikke lever opp til forventningene - går hun nemlig rett inn i seg sjøl. Og blir sint, fandenivoldsk og revansjelysten.

Mistet fart

- Det som skjedde her gjør at jeg kommer til å skjerpe meg ekstra til neste renn i Italia om ei uke, sier Kari Traa.

- Jeg blir både irritert og forbannet over svake renn som dette. Men jeg tar det ikke med meg - og jeg lar det ikke synes. Motgang blir jeg alltid fort ferdig med.

Ugangspunktet for gårsdagens åpningsrenn var å vinne den fjerde verdenscuppremieren på rad. Allerede i den første turen ned bakken skjønte Kari Traa det ville bli vanskelig. Hun var reservert inn mot hoppene, mistet fart og dermed også høyde. I forsøk to opplevde hun kjøringa som en sammenhengende miss.

- Kari Traa er bare et menneske, sier trener Lasse Fahlén.

- Man kan ikke forlange at hun skal vinne hver gang. Og slik jeg vurderer dette rennet var Kari for tung i beina til å komme skikkelig i gang med kjøringa. Det er på ingen måte krise.

DÅRLIG DAG: Da Kari Traa skulle kline til i finaleomgangen, ramlet hun ytterligere tre plasser ned på resultatlista. - At det bare ble sjetteplass har noe med dagsformen å gjøre. Jeg hadde bare en dårlig dag på jobben, sier hun til Dagbladet.