- Veldig, veldig bittert

Erik Hoftun fortviler etter baklengsmålet.

 • Vi fulgte RBK - Maccabi Haifa direkte (Dagbladet.no, Rosenborg - Maccabi Haifa 2-1): Rosenborg gikk i kveld ut på Lerkendal og viste hvem som hører hjemme i Champions League. Allerede etter 36 sekunder luktet Harald Martin Brattbakk mål, og Rosenborgs storscorer tok vare på kampens første mulighet. Via en Maccabi Haifa-spiller snek ballen seg i mål.

  Heldig, og effektivitet hentet fra øverste europeiske hylle.

  Lekre Strand


  Og Rosenborg fortsatte. Med ekstremt høy intensitet og vilje jaget Rosenborg Maccabi tilbake på banen. Pasningsspillet til israelerne ble enkelt avkledd og på den n'te RBK-overgangen i kampen kom den andre målet - etter ni minutter.

  Roar Strand hoppet over en pasning på midtbanen og åpnet hele venstresida for en fantastisk Mikael Dorsin. Den unge svenske backen fant Harald Martin Brattbakk på kanten, og innlegget foran mål ble satt kontant i mål av den evige løper Jan Gunnar Solli.

  For de av oss nordmenn som klarer å heie på de suverene trønderne i Europa var håpet uklassing og walk over i Haifa om 13 dager. Men det som ventet var tvert i mot et israelsk stormangrep. Langs bakken. Og i lufta med.

  - Vi får en fantastisk start. Med 2-0 etter ti minutter får vi kampen dit vi vil, sier Rosenborg-kaptein Erik Hoftun til TV3 etter kampen.

  - Maccabi virket usikre etter åpningen vår, men dessverre slipper vi oss halvveis nedpå.

  Bortemål


  På hjemmebane i Europa er det ekstremt viktig å holde nullen. Men Rosenborg skal i stedet for å gremme seg over det ene som kom i dag, være glade for at det ikke ble verre enn det faktisk ble.

  Det første varselet kom etter 24 minutter. Ravid Gazal driblet seg gjennom hele RBK-feltet, men Espen Johnsen kunne redde avslutningen i blinde. Fem minutter seinere var det derimot alvor. Et frispark forandret retning like foran Rosenborg-målet, og ballen gikk like over målet til en sprellende Espen Johnsen.

  Men to minutter på overtid kunne ikke Rosenborg motstå Maccabi-presset lenger.

  En flat pasning inn i RBK-feltet ble satt knallhardt i mål via tverrliggeren av kroatiske Giovanni Rossi - en av banens giganter i dag.

  - Reduseringa på overtid i første omgang er veldig, veldig bitter, er Erik Hoftuns kommentar.

  Kjempemiss


  Frode Johnsen kommer neppe til å sove godt i natt. Grunnen til det: en vanvittig miss få minutter ut i andre omgang.

  Et vidunderlig innlegg fra Jan Gunnar Solli landet på en av landets beste pannebrasker. Men headingen ble for svak og Maccabis keeper, Nir Davidovitch, for sterk.

  - En stor sjanse til Frode, men han er i god form og scorer i Israel, trøster Jan Gunnar Solli.

  Farlig utgangspunkt


  Følelsen fra fjorårets Champions League-kvalifisering mot Deportivo er ekkelt nære. Den gang spilte Rosenborg 0-0 hjemme etter å ha sløst med utallige sjanser. Nede i Spania ble det kun 1-0-tap mot Deportivo, som seinere spilte seg fram til semifinale i turneringa.

  Maccabi Haifa holder definitivt ikke nivået til Deportivo, men spørsmålet blir om forspranget er stort nok foran reisen ned til den israelske heksegryta.

  Det kunne vært så mye, mye større.

  - Godt mot


  Men Erik Hoftun synes slettes ikke 2-1-seier hjemme er lite.

  - Vi reiser ned til Israel med godt mot. Vi leder og klarer oss med uavgjort.

  Men det er ingen tvil blant Rosenborg-spillerne at Maccabi var fornøyd med ett bortemål og ettmålstap.

  - De var veldig fornøyde med det ene målet de fikk. Maccabi la seg jo bakpå da de lå under 2-0, ler Hoftun, før trener Ola By Rise tar den selvsikre tonen og nærmest lover avansement.

  - Vi har fem gigantsjanser i andre omgang, og det er irriterende at vi ikke får et større forsprang. Men har vi sterk tro på det vi gjør, så går vi videre. Vi har ikke tapt på tre måneder, og jeg tror vi scorer i Israel.

36 SEK.: Brattbakk jubler over 1-0 etter 36 sekunder.
MØNSTERANGREP: Jan Gunnar Solli (i midten) gratuleres av Mikael Dorsin (t.h.) og Harald Martin Brattbakk etter å ha ført Rosenborg opp i 2-0.