Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Veldig, veldig glad

Alexander Ødegaard valgte RBK.

(Dagbladet.no): I går var Rune Bratseth på friertur i Sogndal. Rosenborgs sportsdirektør skal ha diskutert de økonomiske betingelsene med 24-åringen Alexander Ødegaard og spillerens rådgiver.

I dag melder RBK.no at Ødegaard har blitt enig om en treårsavtale med trønderne.

- Ikke dyrt

Overgangssummen er i utgangspunktet hemmelig, men ifølge VG skal den ha en totalramme på ca. 10 millioner kroner.

- Det er mye penger, men ikke dyrt, sier RBK-direktør Rune Bratseth til Dagbladet.no.

- Når mer enn ett menneske vet noe om overgangssummen, så vil det alltid komme ut. Det er ikke noe dramatikk i dette. At overgangssummen skal holdes hemmelig er noe vi har blitt enige med Sogndal om, sier Bratseth.

Han fikk melding om at Ødegaard og rådgiver Erik Moe hadde diskutert seg ferdig litt over midnatt, og at valget hadde falt på RBK.

Det er de selvsagt storfornøyde med i Trondheim.

image: - Veldig, veldig glad

Ødegaard kommer til klubben rett over nyttår, og blir med på det årlige treningsoppholdet på Grand Canaria med avreise 8. januar.

Lettet Ødegaard

- Jeg var lenge oppe i natt. Jeg gikk rundt og grublet og tenkte, sier Ødegaard til NRK.

- Det er to fantastiske klubber. RBK har vært det beste laget de siste årene, men Mons Ivar (Mjelde) har fått til mye i Bergen. Jeg kjenner landslagsspillere fra begge klubber. Men til slutt var det totalpakken som gjorde at jeg valgte å gå til Trondheim, sier han.

Ødegaard er svært fornøyd med betingelsene når han nå går til RBK.

- Jeg er fornøyd med den kontrakten jeg har fått. Jeg kan uansett ikke klage på hva jeg får i Rosenborg i forhold til i Sogndal, sier Ødegaard.

- Respekterer avgjørelsen

Den siste tiden har RBKs fokus vært rettet mot å få 24-åringens underskrift. Siden dette nå er i boks, vil klubben i dag ha et sportslig møte for å diskutere eventuelt andre kjøp for å styrke stallen før 2005-sesongen.

I Brann er de skuffet, men fattet, over Ødegaards avgjørelse.

- Vi fikk beskjed om dette tirsdag morgen. Vi må bare respektere avgjørelsen Alexander har tatt og ønske ham lykke til i Rosenborg, sier Branns sportslige leder Per-Ove Ludvigsen til klubbens hjemmeside.

VALGTE RBK: Alexander Ødegaard dropper Bergen og Brann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media