- Veldig, veldig skuffende

U21 tapte mot Aserbajdsjan i EM-kvaliken torsdag kveld.

 FRUSTRERENDE AFTEN:  U21- trener Trond Nordstein, var ikke fornøyd etter det skuffende 1-3-nederlaget for Aserbajdsjan under EM-kvalifiseringskampen på Marienlyst stadion torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FRUSTRERENDE AFTEN: U21- trener Trond Nordstein, var ikke fornøyd etter det skuffende 1-3-nederlaget for Aserbajdsjan under EM-kvalifiseringskampen på Marienlyst stadion torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Det norske laget var avhengig av å slå Aserbajdsjan torsdag etter det skuffende 5-1-tapet for Portugal for en drøy måned siden, men slik gikk det ikke.

Norge skuffet stort, og gikk på et forsmedlig 1-3 tap på Marienlyst stadion i Drammen torsdag kveld.

Det startet imidlertid bra for de norske talentene.

Hussain-scoring til ingen nytte Esbjerg-utleide Mushaga Bakenga bommet riktignok på et straffespark i det 28. minutt, men ni minutter ut i andre omgang, kunne Norge juble da Moldes Etzaz Hussain satte ballen i nota fra rundt 16 meter, etter et glimrende norsk angrep.

Gleden varte derimot ikke lenge, for bare to små minutter senere utlignet bortelaget ved Tugrul Erat, etter lite imponerende forsvarsspill fra nordmennene.

Verre skulle det bli da Agabala Ramazanov satte inn 1-2 for Aserbajdsjan i det 69. minutt.

Og nesten fem minutter på overtid var ydmykelsen et faktum, da Erat nok en gang overlistet Odd Grenlands Sondre Rossbach og fastsatte sluttresultatet til 1-3.

- Dette var veldig, veldig skuffende. Tapet i dag gir oss en skikkelig utfordring i forhold til det å henge med videre i kvalifiseringen, sa U21-trener Trond Nordsteien til Dagbladet etter kampslutt torsdag kveld.

- Vi satser på revansj Etter torsdagens kamp ligger laget på en skuffende fjerdeplass i gruppe 8 med tre poeng på tre kamper.

Norge har muligheter til å rette opp inntrykket etter torsdagens skuffende forestilling allerede førstkommende tirsdag, når Israel kommer på besøk til Drammen.

- De er en vassere motstander enn det vi møtte i dag, men vi satser på revansj. Vi er nødt til å slå tilbake så fort som overhodet mulig, avslutter Nordsteien.

Det har U21-treneren rett i, for det er nemlig de ti gruppevinnerne og de fire beste andreplassene, som får spille kvalifisering til EM-sluttspillet i Tsjekkia når gruppespillet er overstått.