- Veldig, veldig skuffet

Pinto og Beto ble sendt i dusjen. Portugal ble sendt ut av VM, og trener Antonio Oliveira klager ikke. Kampen minutt for minutt!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årets VM byr på stadige overraskelser: Frankrike og Argentina har allerede reist hjem og i dag ble nok en gullkandidat slått ut: Portugal.

Og portugiserne kan bare takke seg selv. For i dag fikk Luis Figo og co. den hjelpen de trengte fra Polen. Polakkene vant mot USA og dermed hadde ett poeng vært nok for Portugal.

Men det gikk galt for de røde. Helt portugalt.

- Vi er veldig, veldig skuffet, sier trener Oliveira.

- Dette er ikke det resultatet vi regnet med i starten av VM. Vi klarte ikke målet vår, å komme til cupspillet.

VMs styggeste

Helt fra starten av så det vanskelig ut mot entusiastiske sørkoreanere på banen og tribunen. Og det ble ikke noe enklere da Joao Pinto vartet opp med VMs styggeste takling.

Pinto kastet seg hodeløst inn i en duell og kneblet Park bakfra. Dommeren hadde ikke noe valg: Rødt kort!

Portugal holdt nullen til pause, men 66 minutter ut i kampen måtte dommeren fram med det røde kortet igjen. Beto fikk sitt andre gule kort.

Fem minutter seinere ble håpet om avansement enda mindre.

Ji-Sung Park serverte et mål som fortjener plass i VMs målkavalkade. Park tok ned ballen på brystet, vippet ballen opp og skjøt mellom beina på keeper Baia på halv volley.

Stang ut

Dermed så det helt håpløst ut for Portugal. Laget måtte score med ni mann.

Men portugiserne fikk sine sjanser. Både Nuno Gomes og Sergio Conceicao får sove dårlig i natt. Gomes bommet på læret da han fikk sjansen fra fem meter, mens Conceicao traff innsiden av stolpen med et volleyforsøk.

- Jeg må berømme koreanerne. Og jeg vil berømme mine egne spillere for den flott jobben de gjorde i dag. Dere må huske at vi spilte med en time med ti mann, sier Portugal-treneren.

For VM-vertene ble det en jubeldag. I morges gikk Japan videre og i dag sikret Sør-Korea billett til åttendedelsfinalen. Der venter Italia.

  • Sør-Korea vant gruppe D foran USA. Amerikanerne møter Mexico.
<B>GRISETAKLING:</B> Joao Pinto kunne ta en tidlig dusj etter denne taklingen. Foto: SCANPIX/EPA
SLÅTT UT:</B> Luis Figo og Portugal er ferdig med VM. Foto: SCANPIX
<B>PRAKTMÅL:</B> Her dundrer Ji Sung Park inn målet som sendte Portugal hjem. Foto: SCANPIX/REUTERS

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer