- Veldig, veldig skuffet

For første gang på åtte år er Manchester United ikke med når kvartfinalene i Champions League trekkes. Avgjørelsen falt 30 sekunder før slutt, da Costinha skjøt Porto til himmels.

MANCHESTER (Dagbladet): Etter kampen var det mutt stemning i garderoben til Manchester United.

- Hva skal man si. Det var ikke så mye som ble sagt. Vi er selvsagt veldig, veldig skuffet. Dette er første gangen på åtte år at vi ikke er i kvartfinalen, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Landslagspissen ble byttet inn for en haltende Cristiano Ronaldo sju minutter før slutt. Da ledet United 1- 0 og var i kvartfinalen.

- Jeg har vært med så lenge nå at jeg vet at kampen ikke er avgjort før man har spilt 90 minutter. I dag fikk vi smake litt av vår egen medisin. Vi har avgjort mange kamper på samme måte som Porto gjorde i dag, sier Solskjær.

Tidlig ledelse

Manchester United jaget en ledelse fra start, og Porto gjorde sitt beste for å dra ned tempoet. De lyktes bare delvis. Etter 32 minutter lå den første ballen bak keeper Victor Baia i Porto-målet. Paul Scholes avsluttet et mønsterangrep etter innlegg fra John O'Shea.

Etter scoringen skiftet kampen karakter. Porto måtte opp på banen, og det skapte rom for hjemmelaget.

Rett før pause setter Paul Scholes nok en ball bak Victor Baia, men målet blir feilaktig annullert for offside. Minst tre Porto-spillere er bak Scholes.

- Man skal ikke si slikt, men kampen ble kanskje avgjort på sidelinja. Linjedommeren gjør en kjempetabbe. Det er en avgjørelse som er veldig viktig for kampen, sier Solskjær.

- Synes du at dere ble for defensive etter at dere gikk opp i ledelsen?

- Nei, egentlig ikke. Det er i hvert fall ikke bevisst. Vi blir kanskje liggende litt langt bak på banen, men det er på grunn av spillet, sier Solskjær.

FA-cup siste sjanse

Mange mener nå at FA-cupen blir siste sjanse for Manchester United til å hente hjem sølvtøy til Old Trafford denne sesongen. Arsenal leder ligaen med ni poeng, og de fleste på fotballøya tror løpet er kjørt. Ole Gunnar Solskjær mener likevel at helgas kamp mot Manchester City blir viktig.

- Heldigvis har vi fortsatt mye å se fram til. Kampen mot City er den første. Vi har ikke begynt å tenke på semifinalen enda, sier han.

Til tross for tap var ikke Manchester United-manager Alex Ferguson bare sur etter kampen. Han mente at forsvaret gjorde en god kamp.

- Det var et lite sjokk. Vi jobbet godt i 90 minutter, og fikk den i ansiktet helt på slutten. Nå må vi bare løfte oss og gi alt de siste kampene i sesongen, sier Ferguson.

Portos avgjørende mål kom etter at Phil Neville pådro seg et frispark vel 20 meter utenfor eget mål. Benni McCarthy ladet skuddfoten, og United-keeper Tim Howard klarte ikke holde skuddet. Costinha var frampå og satte returen i mål.

SEIERSBRØLET: I det 90. minutt satte Portos Costinha (t.v.) inn utlikningsmålet på Old Trafford . Da var det bare å slippe jubelen løs sammen med lagkamerat Maniche. Manchester United var utslått i Champions Leagues åttendedelsfinale.