Norge - Gibraltar

- Veldig, veldig sliten

Ståle Solbakken innrømmer at han er sliten etter en intensiv, men god samling.

TAR PÅ: Ståle Solbakken svarer på Dagbladets spørsmål etter kampen. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Gibraltar 5-1

ULLEVAAL (Dagbladet): På samlingens siste dag tok Norge en oppskriftsmessig 5-1-seier mot Gibraltar.

Takket være hat trick av Erling Braut Haaland kunne Ståle Solbakken og co. feire seieren i det som var den tredje kampen på seks dager for «våre beste menn».

For tidligere under samlingen innrømmet landslagssjefen at han var kritisk til at det var lite tid til forberedelser ettersom det var lagt opp til et tett kampprogram.

- Veldig sliten

På pressekonferansen etter 5-1-seieren mot Gibraltar innrømmet Solbakken at samlinga hadde kostet krefter for han personlig.

GIR BESKJEDER: Ståle Solbakken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GIR BESKJEDER: Ståle Solbakken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi har et team rundt laget med både fysisk trener, trenere og analytiker og alle som har jobbet døgnet rundt. Men det har vært hektisk, og jeg merker jo at jeg er veldig, veldig sliten, sier Solbakken til Dagbladet.

- De har hjulpet meg veldig mye. De har vært veldig flinke.

Landslagssjefen forteller videre om det han kaller et «enormt trykk».

- Det er klart at når du kommer gjennom Latvia-kampen med bravur, så har du en følelse av at vi kom gjennom det bra. Men det er klart at under både Nederland og Latvia-kampen så er det enormt trykk på alle.

Solbakken har tidligere i sin karriere som klubbtrener hatt god tid med spillerne, og stort sett alltid hatt god tid til forberedelse, men på spørsmål om han er fortrolig med den jobbrytmen han nå har som landslagssjef, svarer han følgende:

- Nei.

- Tror du at du kommer til å bli fortrolig med det?

- Nei, sier han mens han trekker på smilebåndet.

Roser publikum

Da Norge møtte Nederland på Ullevaal forrige uke, var det bare 7000 som slapp inn på nasjonalarenaen. Da Gibraltar kom på besøk var tallet 10.000.

Det var tidvis fantastisk stemning på stadion, og Solbakken sier de 10.000 tilskuerne ga spillerne noe ekstra.

- Gutta gledet seg og de sa de fikk litt frysninger av å spille på Ullevaal med publikum igjen. At det gir dem gratis energi og at publikum støtter veldig opp.

Vi må faktisk helt tilbake til 15. november 2019 for å finne sist det var så mange på tribunen under en landskamp på Ullevaal. Da var det 10 400 til stede på Norge-Færøyene.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Med fasit i hånd må det kunne sies at dette har vært en bra samling for det norske landslaget som virkelig er på skuddhold til å komme seg til et etterlengtet sluttspill.

Nederland topper gruppe G med lik poengsum som Norge, men flere scorede mål gjør at nederlenderne ligger foran.

Nøkkelkamp

Neste kamp for landslaget spilles ikke før 8. oktober da Tyrkia står på motsatt banehalvdel i det som blir en nøkkelkamp for å henge med i kampen om VM-plass i Qatar 2022.

Solbakken er forberedt på en tøff kamp.

- Vi vet at det blir en heksegryte i Tyrkia, men det tror jeg spillerne gleder seg til, forteller Solbakken.

- Vi er i en god posisjon i gruppa, vi må fortsette. Vi må levere på best nivå, og vi må revansjere mot Tyrkia, sier Haaland.

Gruppevinneren går direkte til Qatar-VM neste år. Lag nummer to får sjansen til playoff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer