VM-sølv til Johansson

- Velfortjent

Robert Johansson hoppet inn til VM-sølv etter en hoppthriller i snøværet i Oberstdorf.

NORGES HÅP: Robert Johansson var Norges store gullhåp i storbakken fredag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NORGES HÅP: Robert Johansson var Norges store gullhåp i storbakken fredag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Etter at Halvor Egner Granerud ble satt ut av corona tidligere denne uka så hvilte Norges gullhåp på skuldrene til Robert Johansson i dagens renn i storbakken.

- Det er han vi må stole på, mente NRK-kommentator Christian Nilssen før rennet.

Det viste seg å være riktig. For etter en god første omgang var Johansson den eneste norske som var i posisjon til å vinne rennet.

Han gjorde også en god andre omgang, men ble knepent slått av Stefan Kraft til slutt i det som kan kalles en hoppthriller.

- Det er fantastisk hopping av Johansson, utbrøt kommentator Christian Nilssen etter Johansson andre hopp.

Nordmannen landet på 135,5 meter. Det holdt til en midlertidig ledelse, men Stefan Kraft var igjen på toppen. Han hoppet akkurat godt nok og slo Johansson med 4,4 poeng.

Johansson var veldig fornøyd med sølvet.

- Jeg har det bra. Jeg stoler på det jeg har jobbet med hele vinteren og jeg leverer to veldige god konkurransehopp. Det er deilig å fly over den grønne streken, sa Johansson til NRK.

- Jeg syntes det var en velfortjent medalje, sa Johansson om sin egen prestasjon.

Det var veldig utfordrende forhold i bakken. Mye snø skapte problemer for hopperne og flere av de antatt beste slet. Det var veldig skiftende forhold og veldig løst i landingen. De løse forholdene gjorde at både Markus Eisenbichler og Ryoyu Kobayashi gikk i bakken.

God Lindvik

Johann André Forfang lå på 15. plass etter den første omgangen, men klarte ikke å hoppe seg opp i den andre omgangen. Det ble bare 123,5 meter og en skuffende dag i bakken for Forfang. Han endte på en 13. plass når alle hadde hoppet ferdig.

RYKKET FRA: Johannes Høsflot Klæbo knuste Alexandr Bolsjunov på oppløpet, og var fornøyd med måten den siste etappen utviklet seg. Bilder fra NRK: Video: Haarstad / Løkås Vis mer

Daniel Andre Tande var nummer 13 etter den første omgangen, men heller ikke han fikk det til i den andre omgangen. Tande hoppet seg en plass opp i den andre.

Marius Lindvik på sin side gjorde ett godt hopp i den andre omgangen. Han landet på 131,5 meter og gikk inn i en soleklar ledelse når det sto igjen 10 hoppere.

- Han flyr veldig bra nedover, sa Johann Remen Evensen.

Lindvik endte til slutt på en sterk 6. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer