Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Velg ditt landslag mot Skottland

Bør Hareide ta Steffen og Tommy Svindal Larsen inn i varmen igjen? Ta ut din Norges-ellever!

OSLO/GLASGOW (Dagbladet.no):

 • Debatt

  Lørdagens VM-kvalik mot Skottland er nesten vinn eller forsvinn for Hareides menn. Ett poeng på de to første kampene, betyr at bare tre poeng er godt nok.

  Men hvem har nok «stake» mot tøffe skotter? Hvem skal sørge for scoringene? Carew, Iversen eller Rushfeldt? Norge ser ut til å stille i en 4-1-3-2-formasjon. Steffen er i praktslag og leverer varene i hver kamp for Vålerenga. Kvalifiserer det til et «comeback»? Vi vil ha din mening.

  Uansett: Norge kommer til å stille med hodestyrke på topp. Hvem skal plukke opp andreballene i Roar Strands skadefravær? Er det duket for Ardian Gashi?

  Kaptein Martin Andresen har ikke overbevist verken for Stabæk eller for landslaget. Samtidig har Nürnberg-kaptein Tommy Svindal Larsen storspilt i Tyskland. Er det et slikt skifte som skal til for å få Norge tilbake i vinnersporet fra treningskampene?

  Åge Hareide må ta mange vanskelige valg. Thomas Myhre versus Espen Johnsen. «Panzer-Hagen» fra start for å gi skottene litt juling?

  Letter på sløret


  På tre treninger siden tirsdag synes det som om Carew og Iversen er soleklare spissvalg. Backfireren og keeper virker også opplagte. Ikke slik med midtbanen sentralt, som Hareide mener har sviktet hittil i VM-kvaliken.

  - Med en trening igjen, er det mange plasser du tviler på?

  - Nei!

  - Null?

  - Kanskje. Vi skal se litt mer på den sentrale midtbanen, sier Hareide.

  Kampen om midtbanen


  I dag brukte Hareide Andresen og Solli, med Svindal Larsen inn for førstnevnte underveis. I går var det Gashi og Larsen som fikk sjansen på førstelaget.

  Han mener Solli har størst løpskraft, Gashi er flinkest på andreballer, mens Andresen og Larsen er best på stabilitet.

  - Jeg har prøvd litt ulike konstellasjoner, sier Hareide.

  Hva tror du? Sett opp din egen startellever mot Skottland.

TILBAKE I SLAG:</B> Steffen Iversen har lagt den tunge tiden i Wolverhampton bak seg, og storspiller for Vålerenga i Tippeligaen. Bør Ivers få sjansen fra start mot Skottland i Glasgow lørdag?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media