Velger NM foran British Open i golf

I morgen spiller Norges golfhåp Henrik Bjørnstad (22) åpningsrunden i lag-NM i Skien. Samme dag stiller Tiger Woods (25) i spissen for et kobbel av golfstjerner i prestisjetunge British Open.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er veldig synd at jeg ikke får delta i British Open, men jeg er fortsatt ung og håper å få spille der i mange år framover, sier Bjørnstad til Dagbladet.

Denne uka har 22-åringen ladet batteriene med «feriegolf» i Åsgårdstrand utenfor Horten. Etter den noe skuffende 102. plassen i Skottland sist helg måtte nordmannen ha brukt ferieuka til å spille kvalifisering for å komme med i British Open.

- Det ønsket jeg ikke. Jeg hadde spilt turneringer fire uker på rad, og valgte hvile framfor en tøff kvalifisering, sier Bjørnstad.

- Alltid favoritt

Dermed går en av de mest prestisjetunge golfturneringene i verden uten norsk deltakelse. Storfavoritt er som vanlig Tiger Woods, men «Tiger'n» har slitt uvanlig mye den siste tida. I US Open ble han bare nummer 12, I Buick Classic endte han på 16. plass og i Western Open for to uker siden ble det en 20. plass. Bjørnstad tror Woods reiser seg i British Open.

- Tiger er så suveren at han alltid er favoritt.

- Selv når han er totalt ute av form, ender han blant de femten beste. Det viser hvor god han faktisk er, sier Bjørnstad, som ikke er altfor deppa over at han ikke får sjansen til å måle krefter med Woods og den øvrige verdenseliten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer