Velger NM foran British Open i golf

I morgen spiller Norges golfhåp Henrik Bjørnstad (22) åpningsrunden i lag-NM i Skien. Samme dag stiller Tiger Woods (25) i spissen for et kobbel av golfstjerner i prestisjetunge British Open.

- Det er veldig synd at jeg ikke får delta i British Open, men jeg er fortsatt ung og håper å få spille der i mange år framover, sier Bjørnstad til Dagbladet.

Denne uka har 22-åringen ladet batteriene med «feriegolf» i Åsgårdstrand utenfor Horten. Etter den noe skuffende 102. plassen i Skottland sist helg måtte nordmannen ha brukt ferieuka til å spille kvalifisering for å komme med i British Open.

- Det ønsket jeg ikke. Jeg hadde spilt turneringer fire uker på rad, og valgte hvile framfor en tøff kvalifisering, sier Bjørnstad.

- Alltid favoritt

Dermed går en av de mest prestisjetunge golfturneringene i verden uten norsk deltakelse. Storfavoritt er som vanlig Tiger Woods, men «Tiger'n» har slitt uvanlig mye den siste tida. I US Open ble han bare nummer 12, I Buick Classic endte han på 16. plass og i Western Open for to uker siden ble det en 20. plass. Bjørnstad tror Woods reiser seg i British Open.

- Tiger er så suveren at han alltid er favoritt.

- Selv når han er totalt ute av form, ender han blant de femten beste. Det viser hvor god han faktisk er, sier Bjørnstad, som ikke er altfor deppa over at han ikke får sjansen til å måle krefter med Woods og den øvrige verdenseliten.

- Jeg har ikke hatt British Open som mål i år, men har deltatt i de turneringene jeg har kunnet. Neste sesong vil det være lettere å planlegge, fordi jeg er høyere på rankingen og vet på forhånd hvilke turneringer jeg kan stille i, sier han.

50 beste

Fra NM drar Bjørnstad videre til TNT Open som starter i Nederland neste torsdag. I løpet av sesongen er målet å klatre til en plass blant de femti beste på europarankingen. Da vil han være direkte kvalifisert til sesongfinalen i Spania i november.

- Den turneringen er veldig prestisjetung. Kommer jeg med der, åpner det seg en del dører. Blant annet vil jeg være direkte kvalifisert for turneringer som US Masters og British Open, sier Henrik Bjørnstad.

Henrik Bjørnstad

Født: 07.05.1979
Klubb: Oslo Golfklubb
Beste plassering: 6. plass i European Open i Dublin.
Ranking: 68 (med 185000 innspilte euro. Opp til Vijay Singh på 50. plass skiller det 60000 euro).
Hjemmeside: http://www.henrikbjornstad.com
Annet: Deltar i lag-NM i helga.