Velger studier foran håndball

Eksamensavlegging hindret Cecilie Leganger fra å være med på håndballjentenes VM-generalprøve i går kveld. Det gjorde absolutt ingenting. - For meg er det en perfekt oppladning å slå av håndballknappen litt, sier Cecilie.

Leganger studerer egentlig medisin ved Universitetet i Oslo, men i går var det den obligatoriske ex-phil'n som var utfordringen. For Leganger gjorde det ingenting å miste VM-generalprøven. Til det betyr studiene for mye for Norges superkeeper.

Velger studiene

- Hvis jeg må velge mellom studiene og håndballen, så vil jeg velge studiene, sier Leganger til Dagbladet.

Sjøl om det har latt seg kombinere det siste året, er det ikke sikkert det blir sånn i framtida.

- Jeg ser halvannet år om gangen, sier hun oppriktig.

Uttalelsene virker kanskje oppsiktsvekkende på hennes mange håndballfans, men Cecilie holder en god dialog med landslagstrener Marit Breivik om saken.

- Marit har vært flink til å skjønne min situasjon. Vi lærte nok begge litt av det som skjedde den gangen.

Med den gangen mener Cecilie den gangen hun la opp som håndballspiller våren 1996, totalt utkjørt av det enorme presset håndballen og skolegangen la på hennes unge skuldrer.

Usunt


- Toppidrett er egentlig usunt. Den dagen karrieren er over, vil jeg nok trene for å holde meg i form, men er glad for at jeg ikke blir noen trener.

Cecilie skal nemlig bli lege.

- Jeg gleder meg til å legge opp og kunne begynne med noe helt nytt, sier hun med et smil.

I går måtte hun gjennom alle studenters pliktmareritt, nemlig ex-phil. Hun har sin favoritt blant filosofene.

- Jeg liker Platon veldig godt. Det var morsomt å lese om hvordan han deler virkeligheten i to, setter en sanseverden mot en idéverden.

- Hva kan du lære Mia Hundvin om Kant?

- He, he, den var god. Jeg har faktisk lest lite på Kant, så jeg holder meg til å være keeper, ler Cecilie.

Og det er kanskje like greit.

- Vi snakker ikke så mye filosofi på landslaget. Jeg tror mange idrettsutøvere ikke tenker på hvor privilegerte de egentlig er.

- Hva mener du med det?

Sjølopptatt


- Vi er mest opptatt av oss sjøl. Vi kommer alltid til dekket bord, og tenker aldri over hvor mye arbeid det ligger bak, og hvor mange som jobber for at ting skal ligge til rette for oss.

Cecilie vet i alle fall å sette pris på de små øyeblikkene

- Mitt livsmotto er: Lev i dag, ikke i morgen.

For dem som var i tvil. Jenta gleder seg til å spille VM-håndball på hjemmebane. Og til tross for sitt livsmotto våger hun på oppfordring fra Dagbladet å se vekk fra nået, og litt inn i framtida.

- Jeg tror Norge vinner VM.