Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Velicka frykter ikke kampen mot Ijeh

Rösler vil bare ha én spiss.

STAVANGER (Dagbladet): Én norsk overgang denne vinteren har fått omtale i britiske storaviser. Det var da Viking hentet Andrius Velicka fra Hearts der han var utlånt fra moderklubben Kaunas i Litauen.

Begge klubbene eies av den kontroversielle forretningsmannen Vladimir Romanov. Ifølge skotske medier vil Viking måtte punge ut med opptil 1 million pund (10,4 mill.kr.) etter 50 spilte kamper.

Trener Uwe Rösler er klar på at han vil fortsette med én spiss i sin 4-2-3-1-formasjon. Dermed får han et problem av det luksuriøse slaget. Bare Brann med sin nyinnkjøpte 9,5 millionersspiss Njogu Demba-Nyrén er i en liknende situasjon i Tippeligaen. Men 29-åringen mener konkurransen med storscorer Ijeh bare er sunn.

- Bra for laget

- Jeg ser ikke på det som en utfordring - det er bare sånn det er. I alle lag må en kjempe for plassen i laget. Det er bare bra for laget at det er konkurranse, sier Velicka til Dagbladet.

Velicka debuterte i treningskampen mot Odense sist helg med en målgivende pasning. I dagens treningskamp mot Lillestrøm på Jæren starter han på benken. Spissen er fysisk sterk med tungt skudd og regnes som en typisk boksspiller.

- Jeg prøver å komme i gang så fort som mulig. Jeg føler meg bra, sier Velicka som ikke mener det bør være overraskende at mannen som var nummer fire på toppscorerlista i Skottland havner i Norge.

- Jeg visste om Brann og Rosenborg og andre lag. Det spilles bra fotball i Norge, sier han på et noe ustødig engelsk.

SPISSDUELL: Viking kjøpte Andrius Velicka da klubben ennå ikke var sikre på at Peter Ijeh ble værende. Nå blir nigerianeren i alle fall fram til sommeren, og dermed er Stavanger-klubben godt besatt på topp. Foto: Erling Hægeland
SPISSDUELL: Viking kjøpte Andrius Velicka da klubben ennå ikke var sikre på at Peter Ijeh ble værende. Nå blir nigerianeren i alle fall fram til sommeren, og dermed er Stavanger-klubben godt besatt på topp. Foto: Erling Hægeland Vis mer

- Kvalitetsspiller

Viking-trener Uwe Rösler lover Velicka spilletid fram mot serieåpninga 30. mars (mot Strømsgodset).

- Det er tidlig. Men en kan se at han er en kvalitetsspiller. Han vil få spilletid de neste ukene. Så får vi se hvordan han passer inn i norsk fotball. Det blir neppe ta lang tid siden han kommer fra skotsk fotball og er en rutinert spiller, sier Rösler til Dagbladet.

• Viking spiller treningskamp mot Lillestrøm i dag klokka 13.00.

image: Velicka frykter ikke kampen mot Ijeh
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media