Velkommen blant Hareides menn, Alanzinho

Landslagsgutta ønsker brasiliansk briljanse i rødt, hvitt og blått.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet.no): Etter at Alanzinho omsider ble enig med Stabæk om en ny kontrakt har den vesle brasilianske ballkunstneren pratet varmt om mulighetene for å skifte statsborgerskap og representere Norge.

Åge Hareide uttalte forrige uke at han vil ta imot Stabæk-eleganten med åpne armer den dagen han eventuelt skulle bli norsk, og nå følger også spillerne sjefens linje:

Alanzinho er mer enn velkommen på landslaget.

John Arne Riise stiller imidlertid ett grunleggende vilkår for om vi får se en venstreside bestående av John Arne Semundseth Riise fra Ålesund og Alan Carlos Gomes da Costa fra Rio de Janeiro under VM i Sør Afrika i 2010.

- Da må han lære å forsvare seg ordentlig, gliser Riise til Dagbladet.no sitt spørsmål, før han beskriver litt mer hvorfor Alanzinho vil være en tilvekst til det norske landlaget.

- Alanzinho er en spillertype man ser etter når man følger norsk serie fra utlandet: Han har fantastiske ferdigheter og stor arbeidskapasitet, men som alle andre har han mye å lære, og han kan bare bli bedre enn det han allerede er.

- Måten han setter preg på Tippeligaen på, viser at han er klar for spill på et høyere nivå enn der han befinner seg nå, konkluderer Riise.

En fargeklatt

SOLORAID: Mot AaFK på Nadderud viste Alanzinho at han besitter ferdigheter man sjeldent har sett maken til på norske fotballbaner. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
SOLORAID: Mot AaFK på Nadderud viste Alanzinho at han besitter ferdigheter man sjeldent har sett maken til på norske fotballbaner. Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer

Mannen som har gjort venstrekanten på landslaget til sin etter debuten i 2004, er Morten Gamst Pedersen. Blackburn-proffen sier han ikke kan annet enn å gjøre jobben sin, og møte all konkurranse som den måtte komme, men spilleren Alanzinho har Gamsten mye til overs for.

- Han har en vanvittig teknikk og glimrende balanse. Styrken hans ligger selvfølgelig andre steder enn i luftrommet, da han bare såvidt rager over bakken, påpeker Gamst Pedersen overfor Dagbladet.no.

- Dessuten er han en utrolig hyggelig fyr, og misforstå meg rett; en morsom, liten fargeklatt i norsk fotball, mener den tidligere Tromsø-spilleren.

Trenger kvalitet

Brede Hangeland hilser også nytt blod velkomment i landslagstroppen om scenarioet skulle bli aktuelt.

- Det er ingen overflod av gode spillere i norsk fotball, og derfor må man være positiv til alle kvalitetsspillere som ønsker å skifte statsborgerskap for å spille for Norge, understreker Fulham-spilleren overfor Dagbladet.no.

John Carew legger seg på samme linje som Hangeland.

- Jo flere gode spillere som vil spille for Norge, jo bedre, men det er fortsatt noen år til det kan bli realitet, sier Carew til Dagbladet.no - og understreker at han ikke har fulgt Tippeligaen tett denne våren. Soloraidet mot Aalesund hadde han imidlertid fått med seg.

Velkommen blant Hareides menn, Alanzinho

- Det var en veldig bra prestasjon, og det viser at han har gode individuelle ferdigheter, mener Carew.

Tilvekst også for Brasil

Jon Inge Høiland er eneste Stabæk-innslag i landslagstroppen, og han var også på banen da Alanzinho lagde show på Nadderud på mandag kveld. Han mener lagkameraten er oppriktig i sine uttalelser om norsk statsborgerskap.

- Han ville ikke ha uttrykt ønske om å bli norsk dersom han ikke hadde ment det. Han trives veldig godt i Norge og i Stabæk, og jeg ser ikke at noenting er i veien for at han kan komme til å skifte statsborgerskap, understreker Høiland.

Det vil ikke være Høiland imot om det skulle bli realitet.

- Alanzinho kan tilføre mye til et norsk landslag. Det viser han gjennom spillet sitt hver helg. Jeg vil påstå at han ville være en tilvekst for nesten ethvert landslag, også det brasilianske. Jeg spilte tre år med Afonso Alves i Malmö, som nå har spilt seg til plass i Brasils landslagstropp, og jeg kan ikke se at Alanzinho har dårligere forutsetninger.

KAN GLEDE SEG OVER SKRYT: Landslagsgutta er mer enn glade dersom Alanzinho blir norsk statsborger og ikler seg landslagsdrakta med flagget på brystet.
LITT BRASILIANSK: John Arne Riise viste brasilianske takter på gårsdagens landslagstrening. Om to år kan han kanskje få selskap av en ekte brasilianer på venstresiden.