Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Velkommen til City, Ole»

Solskjær ønskes velkommen - på norsk..!

STOR OPPMERKSOMHET: Ole Gunnar Solskjærs ansettelse som Cardiff-manager har fått stor oppmerksomhet i England. Foto: Øistein Norum Monsen.
STOR OPPMERKSOMHET: Ole Gunnar Solskjærs ansettelse som Cardiff-manager har fått stor oppmerksomhet i England. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer

OSLO/CARDIFF (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs ansettelse som ny manager i Cardiff fikk selvsagt massiv oppmerksomhet her hjemme, men selv om Cardiff ikke er det hotteste laget i Premier League, så fikk presentasjonen av nordmannen i Wales stor oppmerksom på balløya. Solskjærs status i England etter 11 år som Manchester United-spiller (1996-2007) er urokkelig, og legger du også til hans plettfrie vandel og omdømme, så har du en mann som nyter enorm respekt i fotball-Europa.

- Nice 'aving you Solskjær nådde førstesiden i en rekke engelske aviser i dag, men lokalavisa Sout Wales Echo trakk nok det lengste strået i konkurransen om den mest kreative presentasjoen.

«Velkommen til City, Ole», skriver lokalavisa på hele førstesiden, og legger til - på engelsk:

- Or as we say in these parts "Tidy, butt, nice 'aving you".

Imponerende seanse Sportsredaktør Paul Abbandonato i WalesOnline var en av mange som lot seg imponere av Solskjærs første møte med offentligheten etter at han ble utnevnt til ny manager i Cardiff.

- Om Ole Gunnar Solskjær håndterer laget sitt like bra som han håndterer media, så ser Cardiff Citys's framtid meget lys ut, skriver han - og roser nordmannen for måten han taklet alle spørsmålene på.

De diplomatiske svarene han ga på spørsmålene knyttet til klubbeier Vincent Tan trekker han også fram som meget profesjonelt.

Kofi Annan Solskjær lot seg heller ikke lokke utpå på spørsmål om hvilke Cardiff-spillere som har imponert han mest. Istedet svarte han «Ingen nevnt, ingen glemt». Et svar så diplomatisk at Abbandonato mener at selv ikke FNs generalsekretær Kofi Annan kunne kommet opp med noe mer diplomatisk.

- Det var en av de mest imponerende managerpresentasjonene jeg noen gang har dekket, mener Paul Abbandonato.

I dag starter Ole Gunnar Solskjær for alvor i jobben som ny Cardiff-manager, på treningsfeltet med laget. Allerede i morgen kommer ilddåpen som Premier League-manager. Da leder han Cardiff borte mot Newcastle i FA-cupen.