«Velkommen til helvete»

Her - på Fenerbahces hjemmebane Sükrü Saracoğlu Stadion i Istanbul - spiller Norge mot Tyrkia om 30 dager. Kampen kan bli avgjørende for VM-kvaliken.

INFERNO: Tyrkia er kjent for sitt lidenskapelige publikum. Slik kan det se ut på Sükrü Saracoğlu Stadion, der Norge møter Tyrkia 8. oktober. Foto: NTB
INFERNO: Tyrkia er kjent for sitt lidenskapelige publikum. Slik kan det se ut på Sükrü Saracoğlu Stadion, der Norge møter Tyrkia 8. oktober. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Velkommen til helvete», lyder et slagord når europeiske lag kommer til Istanbul. Trykket blir neppe mindre når Ståle Solbakken (53) og Norge inntar den illsinte og kokende heksegryta fredag 8. oktober.

Tyrkerne er som sårede dyr etter 1-6-tapet for Nederland tirsdag.

Rezalet - eller vanære - tordner storavisa Hurriyet på trykk i dag. Tyrkia har havnet to poeng bak tetlagene Nederland og Norge - som begge har 13 poeng - og må vinne.

SKAM: - Vanære, skriver storavisa Hurriyet i dag. Tirsdag tapte Tyrkia 1-6 for Nederland.
SKAM: - Vanære, skriver storavisa Hurriyet i dag. Tirsdag tapte Tyrkia 1-6 for Nederland. Vis mer

- Det var veldig overraskende at de skulle tape med så mye. Kanskje det sier litt om den jobben vi selv gjorde mot Nederland (1-1), påpeker Solbakken.

- Hvordan ser du på sjansene i Istanbul?

- Sjansene er der. Det jeg synes vi har fått til på denne samlingen, er å spille mot etablert forsvar, særlig mot Latvia. Og så har vi bevist at vi kan kontre. Mot Tyrkia må vi kanskje gjøre begge deler. Det tror jeg er en trygghet for spillerne.

Og:

- Vi har spilt i fire forskjellige formasjoner. Spillerne har mestret dette også, så jeg tror vi går styrket ut av samlingen.

HEKTISK UKE: Ståle Solbakken og Norge har lagt bak seg et tøft program med tre kamper på ei uke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HEKTISK UKE: Ståle Solbakken og Norge har lagt bak seg et tøft program med tre kamper på ei uke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Solbakken la ikke skjul på at han var sliten etter 5-1-seieren over Gibraltar tirsdag. Tre kamper på ei uke - som til sammen ga sju poeng - var en fin fangst.

Det betyr at spenningen lever utover høsten. Gruppevinneren går direkte til Qatar-VM neste år. Lag nummer to må ut i playoff.

Akkurat nå heller det i retning av at Norge og Tyrkia må slåss om andreplassen. Med 4-0 over Montenegro, og 6-1 over Tyrkia, har jernmannen Louis van Gaal fått dreis på Nederland.

Kampen mot Tyrkia spilles på en fredag. Det betyr at Solbakken får mer tid med spillerne i forkant enn det han gjorde mot Nederland.

Da fløy flere av profilene inn til Oslo søndag og mandag, noe som innebar maks et kvarter med intensiv trening før kamp onsdag. Resten av forberedelsene besto av restitusjon og teori.

- Det var på kanten til å være forsvarlig eller morsomt, sier Solbakken.

- Hvordan skal du bruke de neste ukene?

- Vi må følge spillerne våre, og så må vi analysere Tyrkia. Det kan være at de finner på noe nytt inn mot den kampen.

STORSTUE: Sükrü Saracoğlu Stadion i Istanbul tar i overkant av 50.000 tilskuere. Foto: NTB
STORSTUE: Sükrü Saracoğlu Stadion i Istanbul tar i overkant av 50.000 tilskuere. Foto: NTB Vis mer

Tyrkia får ikke ha med Caglar Soyuncu og Ozan Kabak i kampen mot Norge. Begge pådro seg gule kort mot Nederland og har karantene.

- Jeg er usikker på om Kabak uansett ville vært i førsteelleveren. Jeg tror ikke det kommer til å påvirke kampbildet. De har også to-tre andre gode stoppere i tillegg til Soyuncu. Jeg tror ikke det får noen innvirkning på det taktiske, påpeker Solbakken.

- Hvordan er VM-sjansene?

- Vi må være ærlig å si at vi har to veldig vanskelige bortekamper (mot Tyrkia og Nederland). Men det er fire kamper igjen, så alt kan skje.

TAR PÅ: Ståle Solbakken svarer på Dagbladets spørsmål etter 5-1-seieren over Gibraltar. Video: NTB. Vis mer

Overfor Dagbladet innrømmer 53-åringen at det er en spesiell rytme å være landslagstrener.

- Akkurat nå er jeg sliten. Jeg er veldig, veldig sliten. Det er mye jobbing. Da vi kom oss gjennom Latvia-kampen med bravur (2-0), hadde vi en følelse av at vi kom gjennom dette på en bra måte.

Nå venter en roligere periode.

- Er det en jobbrytme du er fortrolig med?

- Nei.

- Kommer du til å bli fortrolig med det?

- Nei, sier Solbakken. Og smiler.

VM-KVALIK

Nederland641122-613
Norge641112-513
Tyrkia632116-1311
Montenegro62228-98
Latvia61237-105
Gibraltar60063-250
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer