Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Velkommen til lidenskapens og oppsigelsenes helvete

24 av 92 klubber har byttet manager.

VELKOMMEN: Han sier han ville tilbake til England på grunn av innlevelsen, stemningen og lidenskapen. Med Newcastle på St. James' Park får Ole Gunnar Solskjær lengselen og FA-cupens drama midt i trynet klokka 16.00 i ettermiddag. For det er ikke mange steder i det forenede fotballkongedømmet som matcher trøkket fra rundt 55 000 Newcastle-supportere. Foto Øistein Monsen.
VELKOMMEN: Han sier han ville tilbake til England på grunn av innlevelsen, stemningen og lidenskapen. Med Newcastle på St. James' Park får Ole Gunnar Solskjær lengselen og FA-cupens drama midt i trynet klokka 16.00 i ettermiddag. For det er ikke mange steder i det forenede fotballkongedømmet som matcher trøkket fra rundt 55 000 Newcastle-supportere. Foto Øistein Monsen. Vis mer

NEWCASTLE (Dagbladet): Han sier han ville tilbake til England på grunn av innlevelsen, stemningen og lidenskapen. Med Newcastle på St. James' Park får Ole Gunnar Solskjær lengselen og FA-cupens drama midt i trynet klokka 16.00 i ettermiddag. For det er ikke mange steder i det forenede fotballkongedømmet som matcher trøkket fra rundt 55 000 Newcastle-supportere.

Det er ikke mange land, om noen, som matcher oppsigelsesratioen i den engelske proffotballen heller.

TORQUAY (2. JANUAR), Cardiff (27. desember), Milwall (26. desember), Northampton Town (21. desember), Watford (16. desember — Gianfranco Zola), Tottenham (16. desember — Andre Villas-Boas), West Bromwich (14. desember), Wigan (1. desember), Sheffield Wednesday (1. desember), Fulham (1. desember — Martin Jol), Barnsley (30. november), Bristol City (28. november), Crawley Town (27. November), Portsmouth (26. november), Scunthorpe (20. november), Notts County (27. oktober), Crystal Palace (23. oktober — Ian Holloway), Middlesbrough (21. oktober), Bury (14. oktober), Gillingham (13. oktober), Sheffield United (11. oktober), Nottingham Forest (28. september — Nigel Clough), Sunderland (22. september — Paolo Di Canio) og Carlisle (9. september) — alle har byttet manager siden seriestarten i august.

Det er, for å si det mildt, brutalt. Og stort sett alle som har fått sparken gikk til sine respektive jobber med den samme gutteaktige entusiasmen og passionen for yrket, jobben og spillet.

De visste de skulle klare å gjøre det forgjengeren ikke klarte.

De bare visste det.

JEG VET IKKE hva Ole Gunnar Solskjær mener å vite om jobben og utfordringene i Cardiff. Jeg vet bare at han har klokkertro på egen stil, måte å behandle spillerne på, faglig kunnskap og kompetanse. Det var derfor han sa ja til å ta steget opp til Premier League. Eller for å si det på en annen måte - det var derfor han ikke lenger hadde tålmodighet til å si nei.

For tre år i Tippeligaen og Molde har ikke gitt Ole Gunnar Solskjær den «fixen» de fleste store kunstnere, artister og idrettsstjerner opplever som et vedvarende sug etter endt karriere - det har bare gjort suget enda sterkere.

Og torsdag ga han etter for den stadig voksende abstinensen.

Da Cardiff la det foran ham måtte han bare ha det.

- JEG TRENGER ET fullt stadion, jeg trenger lidenskapen og jeg trenger mer Premier League, sa Ole Gunnar Solskjær da det endelig var klart at det er han som skal ta Cardiff City videre.

I presserommet under tribunene på lagets stadion satt engelske journalister og nikket bekreftende, de hadde jo hørt det før, et utall ganger. Og da spiller det ingen rolle at de mange fallgruvene, ansvaret, presset og de konstante kravene plutselig hviler på deg alene, og ikke på 11 kamerater pluss noen reserver.

Du må bare ha det.

OG I DAG får han det. Midt i trynet. Etter en leken trening med gutta og en natt på hotell her i Newcastle, er Ole Gunnar Solskjær klar for sitt voksne livs store drøm og desidert største utfordring. Og det er ikke sånn at tre titler på tre år i Norge har gjort ham skuddsikker for det som nå venter i England - det han vant med Molde åpnet bare døra til dette lidenskapens helvete.

Der medgang, suksess og synlig utvikling er det eneste som teller.

Og det eneste som holder deg unna de 24 som vil bli mange fler før vi skriver mai.