Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Velkommen til Tippeligaen, John Arne - men det er ikke nok å være fus i alt

John Arne Riise (35) er endelig tippeligaspiller. Bare han blir vant til det kommer 2016 i Aalesund til å bli veldig bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aalesund-Brann 1-2

AT HAN SKULLE komme inn og få sin hjemmedebut i Tippeligaen var gitt og ingenting å lure på, men John Arne Riise i den klassiske 10'er rollen bak spissen? Den så jeg ikke komme da byttet skjedde på slaget timen. For det er ikke først og fremst finesse, følsomhet og en flues overblikk man forbinder med 35-åringen.

Men kraft, vilje og tæl opp og ned venstresida, uavhengig om han spiller back eller kant.

JOHN ARNE RIISE tar som seg hør og bør en kar med Champions League-medalje og 110 landskamper de frisparkene han ønsker å ta, alle cornere fra høyre fordi venstrebeinet hans er som skapt for det, og selvfølgelig også alle innkast han kan gjøre til farlige situasjoner foran mål. Når John Arne Riise løfter armen og sier "vent eller jeg tar det" så blir det sånn. Når John Arne Riise er på banen er han fus i alt. Men da Aalesund virkelig trengte hans konkurranseinnstinkt og rå styrke i egen boks på en defensiv corner, ble han ikke bare et nummer for lite.

Han var faktisk sjanseløs.

GREIT NOK AT det var store sterke Azar Karadas som brukte sin første berøring til å vinne kampen for Brann og ødelegge kvelden for over 10 000 tilskuere på Colorline Stadion, men rått parti mano a mano med John Arne Riis i en kamp om å være sterkest? Er virkelig Azar Karadas så brutal? Eller er det bare John Arne Riise som trodde at det ville være forsvar nok å henge seg på Brann-spissen som en ryggsekk? Jeg har ikke svaret, men jeg tror Aalesund hjemvendte sønn fikk seg et lite sjokk.

Nei, det er ikke mer enn Tippeligaen.

Men det spiller mannfolk her og.

OG AZAR KARADAS er mann ganger mange. Han er psykisk sterk og fysisk rå. Og når den kombinasjonen bestemmer seg for å vinne en potensielt matchvinnende duell spiller det ingen rolle hvor tung ryggsekken er.

Den må i hvert fall veie mer enn en storebror Riise.

ER DU EN av de som er skeptisk til John Arne Riises forsøk på å forlenge karrieren i Norge? Ikke vær det. Dette kommer til å bli bra. For selv om det er mulig å plukke fra hverandre den halvtimen som åpnet resten av hans fotballkarriere er det lett å se hva han kan tilføre dette Aalesund-laget.

Hvilket er mye.

OG DA TENKER jeg ikke bare på alle dødballene han bestemmer seg for å ta, men entusiasmen og alt som kjennetegner mannen. Du får ikke noe halvveis med John Arne Riise. Han går all in hver gang, feil eller riktig, John Arne Riise bestemmer seg og gjør det. Men 10'er rollen han ble tildelt i første forsøk er jeg litt mer skeptisk til.

Fordi plass til å bruke kraft og fart er det som første og fremst kjennetegner spilleren.

PÅ KANTEN, OG da selvfølgelig til venstre, vil John Arne Riise komme mer til sin rett. Der kan han spille den fotballen som har skapt karrieren hans og gi Aalesund tæl, trøkk og mange gode innlegg. Og så kan han gå inn i banen når rommene finnes der, for det er rom å boltre seg i han trenger for å true motstanderen.

John Arne Riise feilvendt i rommet bak spissen er nemlig ikke spilleren John Arne Riise.

Det ser mest ut som en som har kledt seg ut som John Arne Riise.