Velkommen til Tippeligaen, John Arne - men det er ikke nok å være fus i alt

John Arne Riise (35) er endelig tippeligaspiller. Bare han blir vant til det kommer 2016 i Aalesund til å bli veldig bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aalesund-Brann 1-2

AT HAN SKULLE komme inn og få sin hjemmedebut i Tippeligaen var gitt og ingenting å lure på, men John Arne Riise i den klassiske 10'er rollen bak spissen? Den så jeg ikke komme da byttet skjedde på slaget timen. For det er ikke først og fremst finesse, følsomhet og en flues overblikk man forbinder med 35-åringen.

Men kraft, vilje og tæl opp og ned venstresida, uavhengig om han spiller back eller kant.

JOHN ARNE RIISE tar som seg hør og bør en kar med Champions League-medalje og 110 landskamper de frisparkene han ønsker å ta, alle cornere fra høyre fordi venstrebeinet hans er som skapt for det, og selvfølgelig også alle innkast han kan gjøre til farlige situasjoner foran mål. Når John Arne Riise løfter armen og sier "vent eller jeg tar det" så blir det sånn. Når John Arne Riise er på banen er han fus i alt. Men da Aalesund virkelig trengte hans konkurranseinnstinkt og rå styrke i egen boks på en defensiv corner, ble han ikke bare et nummer for lite.

Han var faktisk sjanseløs.

GREIT NOK AT det var store sterke Azar Karadas som brukte sin første berøring til å vinne kampen for Brann og ødelegge kvelden for over 10 000 tilskuere på Colorline Stadion, men rått parti mano a mano med John Arne Riis i en kamp om å være sterkest? Er virkelig Azar Karadas så brutal? Eller er det bare John Arne Riise som trodde at det ville være forsvar nok å henge seg på Brann-spissen som en ryggsekk? Jeg har ikke svaret, men jeg tror Aalesund hjemvendte sønn fikk seg et lite sjokk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer