Velkommen til toppfotball i hovedstaden

Hvis Kjelsås rykker opp, ønsker laget å spille hjemmekampene i Tippeligaen 1999 på Grefsen Stadion. Skeid, som ligger an til kvalifisering om opprykk, vil spille på Voldsløkka. Vålerengas ønske er å spille videre på falleferdige Bislett. Ingen av de tre topplagene i Oslo vil ha Ullevaal Stadion som hjemmearena.

I dag er det møte mellom Park- og idrettsvesenet i Oslo kommune, Norges Fotballforbund (NFF) og Kjelsås på Grefsen Stadion. Temaet er hva som må til for at banen skal kunne bli tippeligaarena neste sesong.

- Banen er stor nok, men tribunekapasiteten er for liten. For å ruste opp anlegget, trengs det tre til fire millioner kroner. Kjelsås ønsker å spille på Grefsen Stadion, men har ingen midler til opprustingen, sier Per Egil Nygård, styremedlem og ansvarlig for markeds- og sponsorsiden i klubben, til Dagbladet.

Dag Vestlund, leder av arrangementsseksjonen i Norges Fotballforbund, mener det er fullt mulig å få til de nødvendige forbedringene som kan gjøre Grefsen Stadion til tippeligaarena.
Spilleklar i april

- Banen holder mål, men må være spillbar fra midten av april.

- Antallet sitteplasser må fordobles til cirka tusen, og helst være under tak.

- Garderobene må utvides, og toalettforholdene forbedres.

- Presse og media må ha et visst antall arbeidsplasser med strømtilkopling.

- For TV må det bygges en kameraplattform, og lages fire kommentatorplasser.

- Det må være tilfredsstillende forhold for handikappede, tilstrekkelig med gjesteplasser og salgssteder som kan betjene alle tilskuerne i pausen, sier Dag Vestlund.

Per Egil Nygård i Kjelsås mener at den nåværende sittetribunen kan forlenges, og at det er fullt mulig å bygge rørtribuner bak målene.

- Den ene svingen kan få navnet til hovedsponsoren, a la Cola-svingen på Ullevaal Stadion. Vi håper å få en generalsponsor som vil spytte inn cirka fire millioner, og tilbyr både arenareklame og brystreklamen på A-lagsdraktene og samtlige draktsett i yngres avdeling, sier Per Egil Nygård.

6000 tilskuere

Dag Vestlund i NFF anslår at Vålerenga- Kjelsås vil trekke et sted mellom 5000 og 6000 tilskuere. Kjelsås- Rosenborg og et eventuelt lokaloppgjør mot Skeid vil trolig samle et tilsvarende antall tilskuere.

- En utfordring for Kjelsås er å håndtere det arrangementsmessige. Utgiftene til forbedringer er det baneeier (Oslo kommune) som må ut med. Fotballforbundet har ingen midler å bidra med, sier Dag Vestlund.

I beste, eller kanskje verste (?) fall, kan Oslo få tre tippeligalag neste år:
Vålerenga, Kjelsås og Skeid.
- Det kan bli vanskelig å håndtere, innrømmer Dag Vestlund.

- Voldsløkka for Skeid

Skeid spiller på Voldsløkka i årets 1. divisjon, og vil fortsette å ha hjemmekampene der - uansett om det blir opprykk til Tippeligaen eller fortsatt 1. divisjonsspill.
- Ullevaal er for stor for oss. Vi ønsker å spille i nærmiljøet, hvor det er intimt. Voldsløkka trenger både nye garderober og bedre toalettforhold, men skal etter planene rustes opp og bygges ut. Skeid vil kjempe for å bli på Voldsløkka også hvis laget rykker opp, sier klubbens sportslige leder, Terje Martinsen.

Vålerenga ønsker å fortsette på Bislett også neste år, men tvinges muligens til Ullevaal Stadion.

Hvis ikke, kan Ullevaal bli et Wembley i miniatyr:

Hjemmebane for landslaget, men ikke for noen av Londons toppklubber.

PS. Uten sammenlikning for øvrig!

TIPPELIGABANER: Det øverste bildet viser hjemmebanen til Kjelsås. En opprustning av anlegget vil koste tre til fire millioner. Nederst ser du Voldsløkka, der Skeid vil spille neste år.<br>