Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Velkommen til VM!

Her får Glenn Solberg og vi optimister en smell. Men vi kommer tilbake.

SOUSSE (Dagbladet): Etter en kamp som inneholdt alt unntatt norsk seier, går det an å forstå hvorfor vi så gjerne vil følge gutta til verdenstoppen i denne sporten. På sitt beste har håndball alt som skal til for å skape stor idrett.

Nå er Norge avhengig av to kamper med bedre prestasjoner, et oppgjør vi ikke kan gjøre noe med, litt flaks og mye matematikk for å få fortsette.

Tre av kvartetten Tyskland, Egypt, Serbia og Norge går til mellomrunden, og er vi riktig heldige, trenger ikke dette tapet å bety noen ting. Bare resultatene mot lagene som går videre teller i resten av denne turneringen.

Men hvordan gå videre?

GUNNAR PETTERSEN har selv pekt på målvaktene, og satt en suksessgrense på 40 % redninger før dette oppgjøret. Så langt kom aldri Steinar Ege. Han stoppet på 33 %.

På motsatt side nådde den serbiske målvakten Danjel Saric 59 %.

Det er stor forskjell på en tvekamp som startet med en Ege-refleks for de store øyeblikkene da han stoppet ballen fra Dragan Sudzum på en meters hold, men som endte en drøy time seinere med at Saric reddet kantskuddet fra Rune Skjærvold med høyrebeinet.

I MELLOMTIDA var det mange flere enn Ege som ikke kom helt opp på det nivået som er nødvendig for å sende en gammel håndballstorhet ut av VM. Slik Bundesliga-proffen er avhengig av den kollektive forsvarsjobben foran seg, henger uttellingen sammen med felles angrepsarbeid.

Begge deler kom glimtvis.

Kanskje er det nettopp glimtene som tirrer mest. Det norske laget på sitt beste er tilnærmet vakkert.

Men dette var ikke kvelden for skjønnhet.

EGENTLIG TAKLET laget den røffe serbiske motstanden bra. Det tok åtte minutter før serberne scoret, og nesten en hel kamp før de var i ledelsen.

Likevel var det lett å se at Norge sleit underveis. Den felles rytmen i angrep forsvant etter Rune Skjærvolds flotte flyger til 4- 1.

Derfra og inn var det blodslit for nesten hver eneste scoring.

FØRST MÅTTE Kristian Kjelling gjøre det meste av avslutningene alene fra venstrebacken sin. I hvert fall følte han det sånn.

Etter pause forsøkte Gunnar Pettersen å avlaste ham ved å sette Frode Hagen som venstre back, og la Kjelling fortsette fra høyrebacken.

Det skiftet så ut til å løse problemet, men så skjøt Frode Hagen seg skikkelig fast, og Kjelling måtte tilbake på den vante plassen igjen.

DENNE SKIFTINGEN gjorde at Glenn Solberg forsvant som spillmotor. Høyrehendte Kjelling trenger rom for å komme innover i banen for å avslutte, og dette løser laget taktisk ved å plassere Glenn Solberg feilvendt i midten.

Spørsmålet er om kaptein Solberg ikke er for viktig for angrepsflyten til slik bruk, men trekket viser uansett hvilket dilemma Gunnar Pettersen kommer i hvis ikke kjevhendte Jan Thomas Lauritzen lykkes på sin vante høyreback.

Det gjorde han ikke etter en fin start i går, og slik hakket det norske angrepsspillet videre mot ett mål for lite.

FOR TROSS problemene forble sjansen til det avgjørende poenget der helt til siste sekund. Så bra er håndballgutta selv på en middels kveld.

Klarer de kjapt å glemme alle returene fra Steinar Ege som i uflaksen trillet ut til den serbiske strekspilleren, kommer den første muligheten tilbake alt i kveld.

Norge mot verdensener Tyskland blir en håndballopplevelse på linje med Oppsal mot Gummersbach fra fjernsynets svarthvitt-alder.

Sjekk med mor eller far om du ikke skjønner hva det betyr av TV-underholdning.

Eller nøy deg med å se håndballgutta slå seg samlet tilbake til det nivået de egentlig spiller på.