OPERERT I TURKU: David Beckham ble i kveld operert på et privat sykehus i den finske byen Turku. Foto: Marttiina Sairanen / SCANPIX
OPERERT I TURKU: David Beckham ble i kveld operert på et privat sykehus i den finske byen Turku. Foto: Marttiina Sairanen / SCANPIXVis mer

- Vellykket Beckham-operasjon

Blir i Finland over natta.

|||(Dagbladet): David Beckham (34) har i ettermiddag blitt operert i Finland, etter at han søndag ble skadd i en Serie A-kamp mot Chievo.

Ortoped Sakari Orava vil ikke gå inn på detaljene fra operasjonen eller hvor lang tid det vil ta før Beckham kan være i spill igjen.

- Operasjonen var vellykket. Jeg får lov til å si at akillessena var helt av og at den er reparert, sier Orava til FNB.

Beckham ankom Turku i privatfly i formiddag og ble operert på et privatsykehus. Operasjonen tok en snau time og Beckham blir i den finske byen over natta.

ANKOM FINLAND: Her kommer David Beckham ut av privatflyet. Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/REUTERS
ANKOM FINLAND: Her kommer David Beckham ut av privatflyet. Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/REUTERS Vis mer

Urealistisk med VMForan inngrepet trodde Orava at det ville dreie som en rutineoperasjon. Det vil si at man skulle sy sammen en såkalt ruptur.

- Eventuelt kan det også være snakk om å styrke foten noe, men det kommer an på hvordan skaden ser ut. Dette er ting vi først får oversikt over på operasjonsbordet, sa Orava til Hufvudstadsbladet før operasjonen.

Men selv om operasjonen var vellykket, kan Beckham trolig glemme sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika. 34-åringen er ikke lenger en fast spiller på det engelske landslaget, men han blir ansett som en viktig brikke i troppen - med sin rutine.

- Turneringen er kanskje en urealistisk målsetting for ham. Men dersom operasjonen går bra kan han kanskje sitte på benken som moralsk støtte, sa Orava.

OPERERTE MILAN-STJERNEN: Sakari Orava gjennomførte i kveld en vellykket operasjon. Foto: EPA
OPERERTE MILAN-STJERNEN: Sakari Orava gjennomførte i kveld en vellykket operasjon. Foto: EPA Vis mer

Som et pistolskuddIfølge Norges landslagsslege Thor Einar Andersen er det fullt mulig å komme tilbake på fotballbanen, selv om oppholdet ifølge ham blir minst fem måneder langt.

- Folk på hans alder må opereres for slike skader. Så gjelder to forutsetninger for hvor lenge man er ute, det ene er en god operasjon, det andre er en god opptreningsperiode, sa Andersen til Dagbladet før operasjonen.

- Først venter tre måneder med gips og gåskinne, da får man ikke trent noe fotball. Så kan man regne med to til fem måneder med opptrening på toppen av dette. Det er sjelden at noen er tilbake før det har gått fem-seks måneder. Og de verste tilfellene fører til skadeavbrekk på opp mot et år. Men dette avhenger av fysikken og opptreningen til den individuelle utøveren, sier landslagslegen.

Thor Einar Andersen har sett tv-bildene av David Beckham under kampen mot Chievo, som helt mot slutten er upresset i det han merker at noe er galt bak på leggen.

UT PÅ BÅRE: David Beckham ble båret av banen søndag kveld. Foto: AP
UT PÅ BÅRE: David Beckham ble båret av banen søndag kveld. Foto: AP Vis mer

- Det som skjer er at senen ryker et stykke opp mot muskelen bak på leggen. Du ser Beckham snur seg og lurer på om noen har sparket ham. Det er som et pistolskudd, plutselig sier det «puff». Etter det klarer han ikke å gå eller løpe, ikke engang stå på tå på det beinet, sier Andersen.