Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint:

Vellykket ryggoperasjon for Alexander Sannes Thorsen (21)

- Kirurgen er veldig fornøyd.

OPERERT: Alexander Sannes Thorsen falt stygt og ble fraktet med helikopter ned til målområdet i båre, og måtte tas hånd om av helsepersonell. Til venstre alpinistens foreldre.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
OPERERT: Alexander Sannes Thorsen falt stygt og ble fraktet med helikopter ned til målområdet i båre, og måtte tas hånd om av helsepersonell. Til venstre alpinistens foreldre. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Alpintalentet Alexander Sannes Thorsens operasjon i formiddag beskrives som vellykket, og 21-åringen er etter forholdene i god form, forteller landslagslege Marc Strauss.

- Kirurgen som sto for operasjonen er veldig fornøyd, og det hele forløp uten problemer. Det var en vellykket operasjon, sier han til Dagbladet.

Falt stygt

Strauss sier det er for tidlig å si hvor lenge unggutten vil trenge for å komme seg etter det stygge fallet i Kvitfjell, men han har vært i tekstmelding-kontakt med Thorsen i dag, og 21-åringen har det fint etter operasjonen i ryggen.

Thorsen fikk sin verdenscupdebut i Kvitfjell fredag. Dagen etter var han uheldig da han gikk over ende etter bare 20-25 sekunders kjøring. Han falt stygt i det som kalles Wintherhogget.

Unggutten ble tatt hånd om av hjelpepersonell i bakken og fløyet med helikopter ned i målområdet. Der ble han fraktet videre til Lillehammer sykehus i ambulanse.

- Thorsen falt på ryggen og hadde smerter, men han var våken og hadde stabil pust og sirkulasjon for øvrig, opplyste rennlegen Andreas Espinoza til NTB lørdag ettermiddag.

Stort talent

21-åringen suste ned til en 31.-plass i sitt aller første verdenscuprenn fredag. Norges alpinsjef Claus J. Ryste beskriver det som en «fantastisk debut».

- Han er et stort talent som vi vil ha med oss videre, sier Ryste til NTB.

Thoresen startet tredje sist av de 58 deltakerne lørdag. Utforrennet ble utsatt en liten periode etter det stygge fallet, som virkelig satte en støkk i de tusenvis av tilskuere som ventet i målområdet på seiersseremonien for vinneren Kjetil Jansrud.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media