– Velodromen var stengt da jeg kom til mål

I mål en time bak Peter Sagan hadde Paris-Roubaix en heroisk litauer.

BAK I FELTET: Paris-Roubaix er et av de hardeste rittene i sesongen. Evaldas Siskevicius trosset mange hinder for å komme til mål. AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
BAK I FELTET: Paris-Roubaix er et av de hardeste rittene i sesongen. Evaldas Siskevicius trosset mange hinder for å komme til mål. AFP PHOTO / JEFF PACHOUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Evaldas Siskevicius skulle ikke få en plassering på den offisielle resultatlisten etter årets Paris-Roubaix. Den litauiske rytteren hos Delko-Mariselle hadde likevel en fantastisk historie å fortelle etter at han hadde kjempet seg gjennom rittets fulle 257 kilometer.

29-åringen startet brosteinsklassikeren med det tilsynelatende enkle målet om å fullføre. Men det spøkte nok litt for Siskevicius sin målsetning da han med 40 kilometer igjen befant helt sist i rittet, helt ensom foran kostebilen.

Fører av bilen som har ansvar for ryttere som bryter, gjorde seg nok klar til å plukke opp enda et offer da han så Siskevicius punktere på Carrefour de l’Arbre, drøye 20 kilometer fra målgang i Roubaix.

Men Siskevicius ønsket å fortsette, og kunne med glede registrere at Delko-Marseille sin lagbil hadde fått motorstopp og sto heist opp av en bergingsbil like bak kostebilen. Dermed kunne den hardbarkede litaueren skaffe seg et nytt hjul og fortsette mot velodromen.

– Jeg ble redd da jeg punkterte 18 kilometer fra mål på Carrefour de l’Arbre. Men jeg hadde flaks. Artig nok sto lagbilen på en bergingsbil like bak kostebilen. Jeg fant meg et nytt hjul bak i bilen, sier Siskevicius til Sporza.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer