Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Velta beste nordmann i hoppuke-kvaliken

Seks av sju nordmenn klare til hoppuka.

BESTE NORDMANN: Rune Velta ble beste nordmann i kvalifiseringsrennet i Oberstdorf lørdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Rune Velta ble beste nordmann i kvalifiseringsrennet i Oberstdorf lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): De norske hoppgutta fikk en dramatisk oppladning til kvalifiseringsrennet i Schattenberg-bakken i Oberstdorf, da Anders Bardal og Johann Forfang ikke kom med flyet som skulle ta dem til Tyskland.

De to hopperne rakk imidlertid kvalifiseringsrennet lørdag, og så ikke ut til å være særlig preget av den hektiske dagen. Johann Forfang hoppet 126,5 meter, mens Anders Bardal hoppet 133,5 meter. Trønderen var riktignok forhåndskvalifisert før rennet, og tok tiendeplassen i kvalifiseringen.

Hoppukedebutanten Phillip Sjøen imponerte også i bakken i Oberstdorf, og hoppet 130 meter. Det ga ham en fjortendeplass i kvalifiseringsrennet.

Verdenscupleder Anders Fannemel hoppet 134,5 meter, og til en åttendeplass. Men det var Rune Velta som var beste nordmann på en sjuendeplass.

Med det kvalifiserte seks av sju nordmenn seg til første renn i morgen. Daniel Andre Tande er eneste nordmenn som ikke klarte å ta seg videre, med sitt hopp på 113,5 meter.

Dagbladet kommer med mer

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media