Velta beste nordmann i Willingen

Leverte sesongbeste, men pallen glapp.

SESONGBESTE: Rune Velta leverte sesongbeste i dagens verdenscuprenn i Willingen, Tyskland. Lommedalen-hopperen lå på andreplass etter det første hoppet, men slo av ti meter og endte på fjerdeplass. Foto: AP Photo/Michael Probst
SESONGBESTE: Rune Velta leverte sesongbeste i dagens verdenscuprenn i Willingen, Tyskland. Lommedalen-hopperen lå på andreplass etter det første hoppet, men slo av ti meter og endte på fjerdeplass. Foto: AP Photo/Michael Probst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selv om det var sesongbeste for Lommedalen-hopperen, så må det ha vært skuffende å se at pallplassen glapp.

Velta hoppet 147,5 meter i første omgang, men slo av ti meter i sitt andre hopp. Dermed snek både Peter Prevc (Slovenia) og Severin Freund (Tyskland) seg foran nordmannen.

- Det er selvsagt surt at pallplassen akkurat glipper. Men jeg er veldig fornøyd med innsatsen og prestasjonen hans i dag. Det han gjorde i dag var bra, så er det litt uflaks at han ikke ender på pallen, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Fornøyd Selv om Velta hoppet ti meter kortere i sitt andre hopp, synes treneren at hoppet var omtrent like godt, forholdene tatt i betraktning.

- Hopp nummer to er nesten bedre, han hadde mye oppdrift på det første. Men han klarer ikke helt holde seg over skiene, og da mister han fart, sier Stöckl om hvorfor pallplassen røk.

Polske Kamil Stoch var det ingen som kunne true. Også han hoppet 147,5 meter i sitt første hopp. Men med bedre stil og vanskeligere forhold ledet han klart på Velta. I sitt andre hopp landet han på 142,5 meter. Til sammen fikk han 276,6 poeng, som var 14,3 mer enn Prevc på plassen bak.

Sikter mot pallen Stöckl kunne glede seg over en god laginnsats fredag.

Anders Fannemel ble nest beste nordmann på 8.-plass. Han hoppet 137,5 og 135,5 meter i sine to forsøk. Anders Jacobsen endte som nummer 11, mens Tom Hilde endte på 21.-plass.

Lørdag står lagkonkurranse på programmet i Willingen. Det norske laget består av Velta, Fannemel, Jacobsen og Hilde. Søndag venter et nytt individuelt renn.

- Vi har muligheten til en pallplass i lagkonkurransen, det er nok det som må til skal jeg være fornøyd med resultat. Og søndag kan vi kanskje klare en pallplass individuelt igjen. Vi har vært nære flere ganger nå, mener Stöckl. (NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer