Velta kåret til årets stjerneskudd - Stöckl årets trener

Belønnet for sesongen.

Falun, Sverige 20150228.
Ski-VM 2015 Falun. En glad trener Alexander Stöckl etter gullet  i laghopp.  Rune Velta , Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Anders Bardal  etter laghoppet i Falun lørdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Falun, Sverige 20150228. Ski-VM 2015 Falun. En glad trener Alexander Stöckl etter gullet i laghopp. Rune Velta , Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Anders Bardal etter laghoppet i Falun lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rune Velta og Alexander Stöckl topper hver sin avstemning etter at internasjonale hoppfans har stemt fram sesongens beste trenere og utøvere.

Det er Det internasjonale skiforbundet (FIS) som står bak avstemningen som har pågått i kjølvannet av verdenscupavslutningen i Planica. Mandag forelå resultatene, og for det norske laget er det meget hyggelig lesning.

Med i overkant av 50 prosent av de avgitte stemmene er Rune Velta kåret til «Årets stjerneskudd» i hoppbakken. 25-åringen fra Lommedalen toppet en god sesong med VM-gullet i liten bakke i Falun.

- Det er alltid gøy å bli satt pris på. Dette er en fin anerkjennelse å få, sier Velta til NTB.

Nest flest stemmer i samme kategori fikk Johann André Forfang (30 prosent). Han tok gull både individuelt og i lagkonkurransen under junior-VM i Kasakhstan. 19-åringen bokførte i tillegg sin første pallplass i verdenscupen i Vikersund.

Stöckl på topp I kategorien «Årets trener» ble det soleklar seier til den norske landslagssjefen Alexander Stöckl. Østerrikeren fikk nær 50 prosent av de avgitte stemmene.

Andremann i avstemningen ble den slovenske landslagssjefen Goran Janus. Han fikk 25 prosent av stemmene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.