Vittel, Frankrike 20170704.
Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) triller i mål under den 207,5 km lange fjerde etappen i sykkelrittet Tour de France tirsdag. Etappen gikk fra Mondorf-les-Bains i Luxembourg til Vittel i Frankrike.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Vittel, Frankrike 20170704. Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) triller i mål under den 207,5 km lange fjerde etappen i sykkelrittet Tour de France tirsdag. Etappen gikk fra Mondorf-les-Bains i Luxembourg til Vittel i Frankrike. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Tour de France 2017:

Velten til Cavendish kan bety gode nyheter for Boasson Hagen

Mulighetene for norsk etappeseier øker etter superstjernens exit.

(procycing.no): Den fjerde etappen av årets Tour de France ble dramatisk. Mark Cavendish gikk i bakken, og Peter Sagan ble kastet ut av rittet.

- Jeg har absolutt rykket opp en plass eller to, forteller Edvald Boasson Hagen til procycling.no før start på den femte etappen av årets Tour.

Laget til 30-åringen fra Rudsbygd kom til Frankrike med etappeseier for øyet. På de flate etappene skulle hele laget jobbe for den britiske superstjernen Mark Cavendish.

Med the Manxman ute av rittet åpner det seg nå muligheter for Eddy the boss også når etappene ikke er kuperte.

- Vi mister jo den sterkeste spurteren vi har, så da må vi bare prøve å gjøre noe annet. Vi går fortsatt for etappeseier, kunne mannen fra Oppland fortelle videre.

Konkurranse fra gammel Hushovd-hjelper

Det er derimot ikke helt sikkert at det er Edvald som blir førsteprioritet. På laget sykler også rutinerte Mark Renshaw, som har hjulpet både Thor Hushovd og Mark Cavendish til etappeseire i Tour de France.

- Vi må se hvem det blir, og hva slags type spurt det er, forteller Edvald om konkurransen mellom Renshaw og ham selv.

MARK RENSHAW: Har trukket opp både Hushovd og Cavendish i Tour de France. Foto: Tim de Waele
MARK RENSHAW: Har trukket opp både Hushovd og Cavendish i Tour de France. Foto: Tim de Waele Vis mer

I 2014 veltet Cavendish ut av Touren på den første etappen. Den australske opptrekkeren fikk i oppgave å spurte på de gjenstående flate etappene. Fem ganger klarte rytteren fra Bathurst i New South Wales å plassere seg blant de fem beste.

Edvald Boasson Hagen har med andre ord bedre resultater å vise til fra massespurter i Tour de France. Dessverre for nordmannen begynner det bli noen år siden sist han hevdet seg.

Fjerdeplassen på Champs-Elysées i fjor viter likevel om at rudsbygdingen kan hevde seg på en god dag, og er et godt argument for at det er han Dimension Data burde satse på i spurtene.

- Må ta risiko

På spørsmål om hva han tenker om krasjen mellom Cavendish og Sagan legger Boasson Hagen vekt på at det alltid er en risiko å delta i en massespurt.

- Uansett hvor du er i spurten er det en risiko. Det er risikosport å være med i avslutningen uansett, forteller han til procycling.no.

RISIKO: Cavendish, Swift og Degenkolb smalt i bakken med 200 meter igjen av den fjerde etappen. Foto: NTB Scanpix
RISIKO: Cavendish, Swift og Degenkolb smalt i bakken med 200 meter igjen av den fjerde etappen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han kommenterer også at det ikke vil være en større risiko for han å gå fra å være opptrekker til å spurte selv.

- Jeg er jo i den kampen allerede lenge før spurten går, så jeg er klar for den. Jeg har vært med i kampen i de spurtene som har vært.

Han legger heller ikke skjul på at det er ekstra spent på de franske landeveiene i juli.

- Det er alltid en kamp i spurter. Alle er ekstra spent i Tour de France.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.