Veltet og besvimte i går - får starte i touren i dag

- Ingenting er brukket, sier Tony Martins sportsdirektør.

 DRAMATISK:  Det så svært mørkt ut for Tony Martins videre deltakelse i Tour de France i går. Han besvimte flere ganger i lagbussen, etter å ha vært involvert i en massvelt rett før mål. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DRAMATISK: Det så svært mørkt ut for Tony Martins videre deltakelse i Tour de France i går. Han besvimte flere ganger i lagbussen, etter å ha vært involvert i en massvelt rett før mål. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Verdensmester Tony Martin var bevisstløs flere ganger etter et uhell på 1. etappe av Tour de France. Han sykler likevel søndagens 2. etappe.

- Ingenting er brukket. Det mest bekymringsfulle var at han var bevisstløs. De måtte hente ham i ambulanse, sier tyskerens sportsdirektør Brian Holm.

Omega Pharma-rytteren gikk i asfalten på den hektiske åpningsetappen lørdag fra Porto-Vecchio til Bastia. Etter etappen måtte Martin til sykehus.

Det at Martin flere ganger besvimte i lagbussen etter etappen lørdag, bekymret lagledelsen.

- Det kan være mange ting, varmen eller sjokket. Vi var en stund redd for at han hadde fått indre blødninger. Det var skrekkscenarioet, sier Holm.

Legene bestemmer De kommende dagene vil garantert gjøre vondt for Tony Martin som slo seg skikkelig lørdag. Mye skal til for å stoppe tøffingen. I fjor syklet han videre i en uke med brukket hånd.

- Dette er normalt i Tour de France. Det er opp til å legene å vurdere om en rytter får kjøre videre eller ikke. Man prøver alltid å fortsette. Hadde det skjedd hjemme, hadde han nok blitt på sykehus. Så lenge det ikke er fare for helsen, prøver man gjerne å sykle dagen etter et uhell, sier Holm.

Tette luken for Cavendish Det belgiske laget kjører for Mark Cavendish på 2. etappe. Han kan få problemer på søndagens stigninger.

- Vi må prøve å holde Mark unna problemer. Jeg tror ikke han kommer over stigningene blant de første, men vi må prøve å stenge luken når vi er kommet over de to stigningene. Vi kjører for Mark, sier Holm.

(NTB)