VELTET: Emelie Utvik fra Bergen veltet under VM-rittet i hjembyen mandag. Foto: Norges Cykleforbund.
VELTET: Emelie Utvik fra Bergen veltet under VM-rittet i hjembyen mandag. Foto: Norges Cykleforbund.Vis mer

Sykkel-VM i Bergen, damer junior:

Veltet på Bryggen: - Det var såpeglatt

Utvik veltet da italienerne dominerte juniortempoen.

(procycling.no): Italia hadde både første og siste startende på tempoen for kvinner junior i VM i Bergen. Disse to skulle til slutt gjøre opp om seieren.

Alessia Vigilia satte tidlig standarden og kunne tilbringe hele dagen i hot-seat. Ingen matchet tidene hennes før hennes landsvenninne Elena Pirrone kom på siste startnummer.

Til tross for noe vanskeligere forhold med våtere underlag, var Pirrone relativt klart foran Vigilia. Dermed ble det favorittseier på VMs første individuelle øvelse. Til slutt var hun 6.3 sekunder foran Vigilia.

Bronsemedaljen gikk til Madeleine Fasnacht fra Australia. Hun var bare tre sekunder foran Hannah Ludwig (Tyskland).

VERDENSMESTER: Elena Pirrone ble verdensmester for kvinner junior mandag. Foto: Tim De Waele.
VERDENSMESTER: Elena Pirrone ble verdensmester for kvinner junior mandag. Foto: Tim De Waele. Vis mer

Hjemmehåpet veltet

Emelie Utvik representerer Bergen CK og fikk oppleve å sykle rundt i hjembyen mens hun ble heiet frem av kjente og ukjente.

På vei til Bryggen veltet dog den norske 18-åringen, og på våt asfalt skled hun på veien. Dog var det ingen skader å spore hos jenta som senere i mesterskapet skal sykle landeveisrittet.

- Jeg kom i ganske høy fart, og det var bare tre kilometer igjen. Jeg var veldig giret på at alt skulle ut, og så skulle jeg kutte en sving. Jeg følte ikke jeg lente meg så veldig, men likevel forsvant bare sykkelen under meg. Det er slik som skjer, det er jo vått på bakken, så da er det jo såpeglatt, sier Utvik til procycling.no.

Det begynte nemlig å komme litt lett yr underveis i rittet. Det gjorde at forholdene ble noe vanskeligere, og en sliten Utvik mestret ikke svingen inn på Bryggen.

Gjøs beste norske

Utvik forteller at det er flere steder i løypa som var vanskelige.

- Noen steder tenker du at her kan det gå velt. Ned fra Minde var jeg veldig påpasselig. Jeg skulle ikke gå i bakken der, for der var farten stor. Der var jeg veldig konsentrert, og da jeg kom inn på Bryggen, var jeg veldig sliten. Alt begynte å henge litt, og jeg skulle kutte svingen. Det gikk ikke bra, forklarer hun.

Dermed klarte hun ikke å bli beste norske. Det var det 17 år gamle Martine Gjøs fra Horten CK som ble. Hun ble nummer 36, mens Utvik kom like bak på en 39.plass.

Til TV 2 forklarer Gjøs at hun ikke klarte å ta ut alt, men at det ga ekstra motivasjon når det var så mange som heiet langs løypen.

Resultater

1. Elena Pirrone, Italia 23.19
2. Alessia Vigila, Italia, +0.06
3. Madeleine Fasnacht, Australia, +0.42
4. Hannah Ludwig, Tyskland, 0.45
5. Maria Novolodskaya, Russland, 1.09
...
36. Martine Gjøs, Norge
39. Emelie Utvik, Norge