Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France:

Veltet på vei opp Alpe d'Huez: – Jeg vet ikke hva som skjedde

Italieneren tapte likevel minimalt med tid etter velten, men frykter brudd i ryggvirvelen.

KJEMPET SEG TIL MÅL: Vincenzo Nibali. / AFP PHOTO / Marco BERTORELLO
KJEMPET SEG TIL MÅL: Vincenzo Nibali. / AFP PHOTO / Marco BERTORELLO Vis mer

(procycling.no): Alpe d'Huez er i sykkelsporten både legendarisk og beryktet. Oppover de 21 hårnålsvingene er det tjukt med folk, og gjerne også mange som har festet og ventet på rittet i flere dager.

Derfor fryktet mange også at noe ville skje med rytterne opp den 13,8 kilometer lange bakken, spesielt etter at Team Sky har blitt buet ut ved flere anledninger så langt i årets Tour de France.

Pipekonsert ble det også på toppen, da Skys Geraint Thomas krysset målstreken først. Før den tid hadde også Chris Froome blitt dyttet av en tilskuer rundt halvveis opp bakken, uten at briten tapte noe på det.

Verre gikk det da med Vincenzo Nibali. Med fire kilometer igjen angrep Chris Froome og like etter kjørte rytterne forbi noen tilskuere som hadde fyrt opp et bluss.

– Det var to politimotorsykler, men det var ikke noen gjerder der. Da Froome angrep gikk jeg etter og følte meg bra. Så ble vi bremset og jeg falt. Jeg vet ikke hva som skjedde, sier Nibali til RAI etter målgang, ifølge Cyclingnews.

Vondt i ryggen - frykter brudd

Det som skjedde var at Nibali trolig kjørte inn i én av de to motorsyklene som lå foran ham i den dårlige sikten, på samme måte som Richie Porte, Bauke Mollema og Chris Froome gikk i bakken opp til Mount Ventoux i 2016. Da fikk de tre samme tid, i en helt kaotisk avslutning hvor Chris Froome tidvis sprang opp bakken.

Nibali var selv usikker om det samme ville skje med ham, og i de offisielle resultatene har ikke fått tiden sin endret.

– Disse tingene skjer fordi det er mye folk og veiene er smale, forklarer Nibali.

Italieneren sier til fransk TV at han fikk vondt i ryggen etter velten, og at han er usikker på hvordan det vil påvirke ham videre. Selv sier han at han hadde problemer med å stå skikkelig etter målgang og han var innom rittets legekontor for en røntgen-sjekk. Den ga ingen klare resultater.

– Men vi har en ganske sterk mistanke om at han pådratt seg et i brudd i ryggvirvelen, med tanke på den smerten han har, sier laglege Emilo Magni.

Nibali blir i kveld fraktet til sykehuset i Grenoble for en grundig sjekk av ryggen.

I god form

Nibali fikk også luften slått ut av seg i velten, men bet tennene sammen igjen og kom seg opp på sykkelen.

I velten dro han nesten også med etappevinner Geraint Thomas, og i frontgruppa var det også mye lurekjøring på de siste to kilometerne. Derfor klarte også Nibali å nærme seg teten markant og endte kun 13 sekunder bak Thomas til slutt.

– Jeg klarte å komme meg opp og ta opp jakten på de andre fordi jeg følte meg bra. Formen min er god. Jeg angrep fordi jeg ønsket å teste de andre, og jeg ønsket også å angripe igjen, sier Nibali.

Tour de France-vinneren fra 2014 er nå på fjerdeplass sammenlagt, 2'47 bak Geraint Thomas.