GIKK I BAKKEN: Vegard Stake Laengen lå i en kjempeposisjon, men veltet ut av kampen om NM-gullet. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
GIKK I BAKKEN: Vegard Stake Laengen lå i en kjempeposisjon, men veltet ut av kampen om NM-gullet. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)Vis mer

Veltet ut av kampen om NM-gullet: - Jeg roter det til

27-åring satt i nydelig posisjon seks kilometer fra mål.

BODØ/OSLO (procycling.no): Da Edvald Boasson Hagen angrep opp NM-rundens bakke for siste gang, var det bare tre ryttere som kunne følge.

To av dem var lagkamerater, nemlig IAMs Vegard Stake Laengen og Sondre Holst Enger. Duoen satt nydelig plassert for å snyte de to største favorittene for gullet.

Men det varte ikke lenge. For i en sving rett etter toppen, gikk det galt for Stake Laengen. 27-åringen gled og deiset i bakken. Lagkamerat Holst Enger, som lå på hjul, holdt seg på sykkelen, men mistet noen meter til duoen i front.

Planla angrep
En fantastisk situasjon var snudd totalt på hodet.

- Jeg og svinger er ikke en god kombinasjon, sier en meget skuffet Stake Laengen til procycling.no etter rittet.

- Det gikk fort unna der?

- For fort for min del, tydeligvis. Jeg prøvde å holde hjulet til Edvald og Alex. Edvald støtet og holdt farten over kulen. Så kommer S-svingen. Jeg roter det til og går i bakken. Sykkelen ødelagt, løpet er over. «That?s it».

Han vet godt at han satt i en potensielt vinnende posisjon før uhellet. Det gjør det hele ekstra bittert.

- Planen var å støte på sletten, tenkte jeg. Men ja...

Stake Laengen lar det henge i luften. Det tar litt tid å legge en slik skuffelse bak seg, selv om det bare endte med skrubbsår.

- Men det er alltid kjedelig med skrubbsår.

Les også: Råsterk Boasson Hagen med frekk soloseier

- Du som røyk, ja
Boasson Hagen og Kristoff var plutselig alene i front etter IAM-rytterens uhell, men duoen ble raskt kjørt inn av Joker Byggtorget.

Førstnevnte ga seg imidlertid ikke, og angrep med rundt kilometeren igjen. Da var det ingen som kunne følge, og 29-åringen kunne juble for sin andre strake fellesstartseier i NM.

Stake Laengen trillet på sin side i mål en 38.-plass, over tre minutter bak, trøstet av blant annet Rasmus Tiller og Tobias Foss.

- Var det du som røyk ut i svingen der, ja - sa Edvald og gliste etter målgang.

På vennskapelig vis, vel og merke. Det fikk frem smilet også hos hans skuffede konkurrent.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

SKRUBBSÅR: Stake Laengen skadet seg ikke i velten, uten at det var veldig mye trøst. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
SKRUBBSÅR: Stake Laengen skadet seg ikke i velten, uten at det var veldig mye trøst. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no) Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.