Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vemodig å avslutte karrieren sånn

Lasse Kjus var trist etter nok en nedtur i bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SESTRIERE (Dagbladet.no): Speakeren i OL-løypa i Sestriere sa det ganske treffende da Lasse Kjus var I ferd med å avslutte sitt siste olympiske renn. Og det nest siste i karrieren:

- Gi Lasse applaus når han kommer i mål. Han er en av tidenes største stjerner i alpint, sa speakeren.

Og selv om Lasse fikk applausen sin, syns han det var trist å avslutte karrieren med et mesterskap som dette.

- Det er litt vemodig å avslutte karrieren med et mislykka mesterskap. Det er ikke noe gøy, sier Lasse Kjus.

18.-plassen i dagens storslalåmrenn føyde seg inn i rekken av frustrerende opplevelser det siste året. Egen innsats i dag, oppsummerer han slik:

- Det var stusslig det.

Ett renn igjen

Etter å ha vært i verdenstoppen i en mannsalder, og blitt historisk ved å vinne medalje i alle disipliner i samme mesterskap i VM 1999, gjenstår det nå bare ett renn av Kjus\' karriere. Etter verdenscupfinalen i Super-G i Åre er det ubønnhørlig slutt.

ETT RENN IGJEN: I Åra skal Lasse Kjus kjøre sitt siste alpinrenn. I dag ble mesterskapskarrieren avsluttet. Foto: SCANPIX
ETT RENN IGJEN: I Åra skal Lasse Kjus kjøre sitt siste alpinrenn. I dag ble mesterskapskarrieren avsluttet. Foto: SCANPIX Vis mer

Og Kjus innrømmer at han ikke vet hva han går til.

- Det er dette som har vært livet mitt i så mange år, så det kan bli greit å bli ferdig med det å legge opp, sier han.

Vil gjerne ha ham med videre

Dagens beste norske storslalåmkjører ble Aksel Lund Svindal med sin sjetteplass. Han var greit fornøyd med rennet, selv om han gjorde for mange og for store feil. At Lasse Kjus legger opp etter denne sesongen er han derimot mindre fornøyd med.

- Han har sagt det i et år, så det er ikke så overraskende, sier Svindal.

- Jeg skulle gjerne hatt med Lasse videre jeg, men det er viktig å være ærlig med seg selv, fortsetter han.

For Kjus har det vært frustrerende å ikke kunne trene så mye som han må for å henge med. Og når treningen er mangelfull, blir resultatene deretter. Frustrerende det også, selvsagt. I hvert fall for en som har vært vant til å lykkes.

- Når jeg legger opp håper jeg å slippe frustrasjonen med å ikke kunne gjøre ting hundre prosent, sier Lasse, og vi syns vi aner en liten tåre i øyekroken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!