- Vemodig å forlate LSK

Fjørtoft om LSK-sortien.

(Dagbladet.no) Jan Åge Fjørtoft gikk i dag av som LSK-manager etter at han og Lillestrøm ble enige om at de var uenig i hvilken retning klubben skullen ta.

Fjørtoft, eller «Fjøra», sier til Dagbladet.no at det er trist å forlate en klubb han har vært fan av siden 1970, men tror likevel at det er til klubbens beste at de nå går hver sin vei.

- Det er veldig vemodig å forlate Lillestrøm, men når jeg som manager er uenig med ledelsen hvilken vei klubben skal gå måtte det nesten bli sånn, sier Fjørtoft til Dagbladet.no.

Fjørtoft har ikke tenkt så mye på hva han skal gjøre når kontrakten hans går ut over nyttår. Han konsentrerer seg heller om hva han skal gjøre i sin siste periode som LSK-manager.

- Nå skal det jobbes knallhardt for å redde det som reddes kan av denne sesongen, sier Fjørtoft.

Timing

Lillestrøm valgte å annonsere avgangen midt i en hektisk sportsperiode. Med Steffen Iversens hjemsending og OL i Beijing pågående virker det nesten planlagt at Lillestrøm offentliggjør nyhetene nå.

- Tom Nordlie ble sparket rett før landskampen mot Uruguay. Vi liker landskamper i Lillestrøm, ler Fjørtoft over telefon til Dagbladet.no.

I VINDEN: Jan Åge Fjørtoft, her på LSKs treningsleir på La Manga, forlater LSK etter sesongslutt. Foto: SCANPIX
I VINDEN: Jan Åge Fjørtoft, her på LSKs treningsleir på La Manga, forlater LSK etter sesongslutt. Foto: SCANPIX Vis mer

Om Henning Berg er Fjørtoft sikker på at Lillestrøm har gjort et klokt valg.

- Henning er en av de mest talentfulle norske trenerne. Han har en meget solid spillerbakgrunn fra inn og utland og kommer med masse rutine som spiller, sier Fjørtoft.

- Vemodig å forlate LSK