Vemodig Skammelsrud

Tirsdag spiller Bent Skammelsrud sin siste kamp for Rosenborg. Han liker ikke tanken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kroppsspråket lyver ikke. Bent Skammelsrud er langtfra komfortabel med situasjonen. Han er kanskje på sitt aller beste som fotballspiller, men har fått beskjed av Åge Hareide om at det er slutt etter Lyon-kampen.

- Jeg føler det vel litt slik selv også, at jeg godt kunne tatt en sesong til. Dagen etter jeg fikk beskjeden av Åge var en av de verste i mitt liv, og det syntes kanskje på meg også. Kona til naboen sendte gubben sin over til meg i tilfelle jeg trengte krisepsykiatri, og han satt der i flere timer, sa Skammelsrud til NTB før den siste treningsøkten mandag ettermiddag.

Men det gikk også opp et lys da beskjeden endelig kom, en beskjed han skjønte ville komme etter en samtale med Åge Hareide tre uker i forveien.

- Jeg hadde planer om å få med meg bursdagen til datteren min (Andrine) sist torsdag, men så var det fotballkamp mot Viking. Som så mange ganger før måtte jeg si at jeg skulle spille kamp, fortalte Skammelsrud - lett hoderystende.

- Det var da hun sa: «Pappa, du spiller jo ikke fotball lenger». Da gikk det egentlig skikkelig opp for meg at det faktisk er slutt. Mammaen hennes hadde fortalt at jeg skal gi meg, og jeg lovet det var siste bursdag jeg skulle gå glipp av på grunn av fotball. Sånn sett er det kanskje på tide å gi seg, sa 36-åringen. For tre måneder siden måtte han innse at et fire år langt samboerskap med kjæresten tok slutt. Han er ungkar igjen.

- Det gikk dessverre sånn. Igjen, sukker Bent og tar en liten pause.

- Jeg kan kanskje skylde på fotballen, men vet ikke helt. Jeg er jo en fyr som har levd meg helt inn i jobben de siste årene. Fotballhelgene er blitt mange, det er ikke lett å få like mye tid til familien som en skulle ønske.

Skal nyte

Rosenborgs midtbanesliter ser mer likeglad ut enn før han fikk sluttbeskjeden. Kroppsspråket oser av delvis oppgitthet og resignasjon. Tomhet.

- Hva med kampen?

- Jeg grue-gleder meg, og tror jeg kommer til å føle meg ganske tom etterpå, innrømmet han.

Om tårene kommer, vet han ikke. Slikt planlegges ikke, men han ser ikke bort fra at situasjonen kan bli veldig vemodig. Trist og spesiell.

- Jeg skal i hvert fall prøve å nyte øyeblikket og opplevelsen. Kan ikke love at jeg kommer til å spille godt, men skal forsøke det jeg kan. Det blir veldig spesielt. Det innrømmer jeg, sa en tankefull Skammelsrud.

Og utbrøt: -Jeg vil gjerne gi Nils Arne Eggen en skikkelig avskjedsgave. Han fortjener det mer enn meg. Egentlig er det hans farvel som er spesielt med denne kampen. Spillere som meg kommer og går.

- Eggen er det bare en av. Han skal være her videre for å holde folk i øra, og det tror jeg klubben har godt av. Folk må fortsatt være på tå-hev selv om Nils Arne ikke er trener lengre.

Slutt med stil

Skammelsrud kan fotball. Det har vært livet hans fra han var 8 år gammel. Etter 28 år på banen er det snart slutt, og sympatierklæringene strømmer på.

- Det blir kanskje greit om noen år. Kanskje jeg kan takke Åge for at jeg måtte gi meg. Det blir jo med skikkelig stil. Sånn sett vil nok folk huske meg for noe positivt, sa Bent, og la til at det nok hadde vært annerledes om han hadde gitt seg i den dårlige perioden han hadde i vårsesongen.

- Jeg har fått så utrolig mange positive henvendelser i det siste, flest via tekstmeldinger. Fra hele Norge. Folk jeg aldri har snakket med tidligere, sier de synes det er veldig synd jeg må gi meg. Sånt varmer, og jeg takker masse for omtanken.

Fra og med torsdag trener han frivillig med RBK, men får lønn ut året.

- Har du noen gang vurdert å be Hareide gjøre om avgjørelsen?

- Nei, ikke ett sekund. Gjort er gjort. Jeg forholder meg til at det er slutt nå, sa Bent, som håper på en til nå uavklart jobb som talentspeider/spillerutvikler i Rosenborg.

- Jeg har ingen planer om å utdanne meg til noe. Jeg vil drive med det eneste jeg kan skikkelig: Fotball. Og jeg har bedt om å få en jobb i klubben der jeg jobber nærmest mulig spillergruppa.

- Og så håper jeg Åge er litt som Nils. Han må lytte til spillerne, ikke distansere seg. Da vil han bli respektert, sa Bent Skammelsrud.

NTB

VEMODIG: Bent Skammelsrud liker ikke tanken på at fotballkarrieren hans er over.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer