- Venables i samtaler med Newcastle

Men fansen vil ha Martin O'Neil som ny manager.

(Dagbladet.no): Spekulasjonene hagler rundt den ledige managerjobben i Newcastle etter at Bobby Robson ble sparket mandag.

BBC melder i dag at tidligere landslagstrener Terry Venables er i samtaler med Newcastle-formann Freddy Shepherd om managerjobben. Venables er favoritt hos flere bookmakere, og de har ofte gode kilder i klubbene.

Flere medier rapporterer at også Gordon Strachan skal ha samtaler med Newcastle, mens Newcastle skal være meget interesserte i Birmingham-manager Steve Bruce. Det siste benektes i en pressemelding fra Birmingham City.

BBC mener at Venables eventuelt vil bli ansatt på en kortvarig kontrakt, med ansvar for å lære opp Alan Shearer til å overta som manager når han legger opp som spiller.

- Vil avvise henvendelser

David O'Leary er nevnt av mange aviser som en aktuell mann for klubben fra nordøst, men Aston Villa er ikke spesielt interesserte i å gi slipp på sin manager.

- Historien er basert på rene spekulasjoner, men jeg ser det som en kompliment til Aston Villa, ettersom vi har en av de beste managerene i landet. Faktum er at David O'Leary er under kontrakt med denne klubben. Vi har ikke fått noen forespørsel, men en fra Newcastle - eller hvem som helst for den saks skyld - vil ikke være velkommen og vil bli avvist, sier Villa-direktør Bruce Langham til klubbens hjemmeside.

Bolton benekter at de har blitt forespurt av Newcastle om en overgang for manager Sam Allerdyce, selv om The Sun rapporterer at han avslo et tilbud om en femårskontrakt fordi han heller vil vente på muligheten til å overta England.

Middlesbroughs Steve McLaren ligger fortsatt høyt på listene hos enkelte bookmakere, til tross for at han har benektet at han er aktuell. Gerard Houllier var nevnt før Robson hadde ryddet ut av kontoret sitt på mandag, men ser nå ut til å være ute av bildet.

Populær O'Neill

Folkets favoritt er imidlertid Celtic-manager Martin O'Neill - med overlegen margin. Nettstedet icnewcastle har latt leserne stemme på hvem de vil ha, og i skrivende stund har O'Neill fått 57,5 prosent av stemmene. Nummer to på lista er Gordon Strachan som er ønsket av 9,6 prosent.

Det spørs om O'Neil er aktuell. For det første er han antatt å ville fullføre kontrakten med Celtic. For det andre har iren vært ute med kraftig kritikk av Newcastles beslutning om å sparke Bobby Robson. Han mener kulturen med å sparke manager har sklidd helt ut i fotballen.

- Jeg pleide å tro at man måtte tape to-tre kamper på rad, men nå trenger du kanskje bare å spille uavgjort i de kampene, sier O'Neill til The Journal.

- Newcastle har to poeng på fire kamper, men dersom de hadde hatt åtte ville det ikke vært mer enn de fortjente. Man skulle tro at de visste bedre med all erfaringen i klubben, med både ledere og styre som har sett dette før, blant annet etter en svak start før det løsnet sist sesong.

AKTUELL:</B> Terry Venables er aktuell som Newcastle-manager med Alan Shearer som læregutt.
BLIR I VILLA:</B> Aston Villa vil nødig gi slipp på David O'Leary.
BLIR I CELTIC: Martin O'Neill vil trolig fullføre kontrakten med Glasgow-klubben.