Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vender tilbake: - På tide

Per Ciljan Skjelbred har signert for RBK, men blir først spilleklar til sommeren.

VENDER TILBAKE: Per Ciljan Skjelbred forlater Hertha Berlin. Til sommeren skal han spille for Rosenborg igjen. Foto: NTB scanpix
VENDER TILBAKE: Per Ciljan Skjelbred forlater Hertha Berlin. Til sommeren skal han spille for Rosenborg igjen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det melder Rosenborg på sine hjemmesider.

- Det var naturlig for meg å komme hjem nå. Jeg har vært lenge i Tyskland og har hatt det veldig bra her. Men barna mine har blitt såpass store nå og kona mi har fått seg jobb ved universitetet i Trondheim. Det var rett og slett på tide å komme hjem nå. Jeg har savnet Trondheim, sier Per Ciljan Skjelbred (32) til klubbens hjemmeside.

Midtbanespilleren spilte i RBK fra 2003 til 2011, da han gikk til tysk fotball. Første stoppested var Hamburg før han forflyttet seg til hovedstaden. Trønderen har vært en sentral brikke på Hertha Berlin siden 2013, men vender nå altså hjem.

- Jeg sitter med en god følelse. Jeg har bevist hva jeg er god for i mange år her, men føler nå at jeg er ferdig med Tyskland. Alternativet hadde vært å dra videre et annet sted, det var ikke mangel på tilbud. Men da Micke (Dorsin) ble sjef og begynte å ringe meg, var det en naturlig avgjørelse å komme hjem, sier han.

Skjelbred har skrevet under en 2,5-årskontrakt med Rosenborg, men skal fullføre sesongen i Tyskland før han kommer tilbake til Trondheim. Skjelbred er spilleklar for Rosenborg 1. august.

HARDT UT: Rosenborgs Pål André Helland går hardt ut mot egen klubb etter søndagens kamp mot Bodø/Glimt. - Hver en jævel må gå i seg selv, sa han til Eurosports reporter. Hør hele tordentalen her. Video med tillatelse: Eurosport Norge Vis mer

Fortsatt motivert

Skjelbred var regnet som et supertalent da han slo gjennom i Rosenborg. Allerede som tenåring debuterte han i Champions League, og 20 år gammel fikk han debuten på landslaget.

Midtbanespilleren har 47 kamper med flagget på brystet, men valgte å trekke seg fra landslaget i 2007. Siden den gang har har fokusert på klubblaget, hvor gigantklubber som Bayern München og Borussia Dortmund har ventet på motsatt banehalvdel.

Skjelbred føler seg uansett motivert til å møte eliteseriemotstand.

- Motivasjonen min har alltid vært på plass. Jeg gir alltid jernet. Når dommeren blåser i fløyta gir jeg alt, uansett hvem jeg møter og hvor vi er. Det har vært en av mine styrker at jeg alltid gir alt enten det er på trening eller i kamp. Og akkurat det har bidratt til at jeg har spilt ganske mye i Tyskland, sier Skjelbred, som ifølge seg selv ikke har forandret seg veldig mye siden han dro.

Innen han er spilleklar for RBK har Skjelbred fylt 33 år. Han har fått draktnummer 6, og utelukket ikke å holde på lenge til tross for at alderen kryper oppover.

- Jeg holder på så lenge det er artig. Det er det viktigste for meg. Det brenner i kroppen fremdeles på hver eneste trening. Jeg gleder meg til å komme hjem. Jeg har noe ugjort i Rosenborg. Seriegull er en ting, men det jævla cupgullet skal jeg ha. Jeg gir meg ikke før det er i havn, konstaterer han.

Skjelbreds kone, Kristina Jørgensen, flyttet hjem til Trondheim i fjor sommer. Hun har fått seg jobb ved universitetet i byen.