Venezia ønsker Runar Berg raskt

Den italienske Serie A-klubben Venezia ønsker Rosenborg-spilleren Runar Berg til Italia så snart som mulig. Venezia kontaktet Rosenborg i dag med tanke på løsning.

- Det stemmer at Venezia kontaktet oss i dag. De ga uttrykk for at de ønsket Runar ned til Italia så raskt som mulig, sier RBK-direktør Nils Skutle.

Men Runar Berg er under kontrakt med Rosenborg ut dette året. Og skal italienerene ha Berg ned i god tid før seriestarten, er de nødt til å betale en kompensasjon til Rosenborg.

- Det er både sportslige og økonomiske hensyn å ta i denne saken. Vi ønsker selvfølgelig å kunne bruke Runar Berg i mesterligaen til høsten. Skulle vi gå videre fra gruppespillet, kan det bety 25 millioner kroner, sier Skutle.

- Berg har seks måneder igjen av kontrakten. Hvor mye vil dere kreve i kompensasjon?

- Vi må prate med Venezia, og de må komme med et skriftlig tilbud. Så kan vi diskutere saken, sier Nils Skutle.

Vil spille mesterliga

Runar Berg har også ytret ønske om at han gjerne vil spille mesterliga for Rosenborg til høsten.

- Jeg blir ikke sur om Rosenborg bestemmer seg for å beholde meg til over mesterligakampene i høst, selv om jeg vil tape penger på det, sa Runar Berg til Adresseavisen onsdag.

Venezia hadde forøvrig store problemer med å komme i kontakt med Rosenborg. Den noe innfløkte telefontjenesten på Lerkendal skjønte italienerne lite av. Der må man nemlig trykke på tastene en til ni for å komme dit man vil. Og kav trøndersk skjønte italienerne slett ikke noe av!

NTB